Od 31.svibnja do 2. lipnja u Bjelovaru će se održati drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu.

Powerlifting u Hrvatskoj relativno je mlad sport koji u zadnjih par godina uzima sve veći zamah. Natjecatelja je sve više, mladi natjecatelji, ali i oni seniorniji, redovito odlaze na međunarodna natjecanja gdje kotiraju sve bolje i više. Upravo zbog toga, natjecanja u Hrvatskoj postaju sve češća i privlačnija.

Što je uopće powerlifting? Powerlifting je sport snage, koji ima tri discipline – čučanj, potisak s klube i mrtvo dizanje. Svaki natjecatelj ima tri pokušaja u svakoj disciplini, a cilj je uz određena pravila, dići što je veću kilažu u svakoj od disciplina.

Bjelowbar, bjelovarski powerlifting klub, i ove godine organizira atraktivno natjecanje “Bjelovar Record Breakers” nakon izuzetnog uspjeha prošle godine. “Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja”,potvrđuje predsjednik kluba Tin Valinčić.

Novost ove godine je uvođenje “Prime Time” grupe u kojoj će se natjecati 16 najjačih lifterica i liftera u Hrvatskoj. Ovakva grupa donosi novu dubinu natjecanja, stavljajući najjače liftere rame uz rame u borbi za titulu najjače lice Hrvatske. Prime Time grupa obećava fenomenalne brojke kao što su čučnjevi od 300+ kila ili potisak s klupe (bench press) od zavidnih 200+ kila.

Prime Time grupa nastupa u subotu, 1.lipnja6 u 19:45h.

Zahvaljujući generalnom sponzoru natjecanja, Supersportu, ovogodišnji fond nagrada iznosi vrtoglavih 5.000 EUR, što je duplo veći iznos od prošle godine, a fond za rušenje seniorskih rekorda penje se na 2.000 EUR. Zbog svoje prirode gdje je osim biti najjači bitno srušiti postojeće državne rekorde, ovo natjecanje je posebno zanimljivo i atraktivno svim natjecateljima u Hrvatskoj i sigurni smo da će postati jedno od omiljenih svim hrvatskim reprezentativcima.

“Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu”,poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba.

Pozivamo sve čitatelje da dođu popratiti natjecanje te podržati natjecatelje u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru od 31.5. do 2.6.2024. ili putem stream-a.