Foto/Hrvatski olimpijski odbor

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu (mali i veliki kalibar), kojem je domaćin osječki Pampas, hrvatski reprezentativac Miran Maričić je u disciplini 3×20 osigurao olimpijsku normu za nastup na skorašnjim Igrama u Parizu.

U jakoj kontinentalnoj konkurenciji Maričić je rezultatom od 589 krugova i 11. mjestom potvrdio mjesto među najboljima. Bitno je naglasiti da je šest strijelaca imalo isti rezultat kao naš olimpijac (Tokio 2020.), ali samo su dvojica prošla u finale. Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Jon-Hermann Hegg, srebro je Ukrajini donio Serhy Kulish, a broncu Slovačkoj Patrik Jany.

Petar Gorša je rezultatom 585 krugova zauzeo 30. mjesto. Treći član naše momčadi bio je Andrija Mikuljan, koji je s 581 krugom zauzeo 53. mjesto. U ukupnom momčadskom redoslijedu Hrvatska je zauzela 8. mjesto.

Preostalo je još jedno veliko natjecanje – Svjetski kup u Münchenu, kao posljednja prilika za skupljanje bodova na svjetskoj rang-ljestvici, a preko koje se također može osigurati olimpijska norma za Pariz. 

Hrvatska trenutačno ima 58 sigurnih putnika za OI u Parizu, a Miran Maričić je drugi evidentni olimpijski kandidat iz streljaštva, prethodno je normu osigurao Giovanni Cernogoraz u trapu.

Izvor: Hrvatski olimpijski odbor