U utorak, 28. svibnja  održana je 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava. U aktualnom satu načelnik Tomislav Košta osvrnuo se na europska sredstva koja dolaze u Općinu Dubrava.

– Cijelo vrijeme radimo na privlačenju europskih sredstava kako bismo podigli komunalni standard naših građana, a posebno moram istaknuti period unatrag nešto manje od godinu dana, gdje smo počeli projekt izgradnje novog dječjeg vrtića vrijednog 3,5 milijuna eura. Osigurali smo bespovratna sredstva u iznosu od 2,3 milijuna eura. Istaknuo bih da smo 300 tisuća eura dobili na natječaju Ministarstva sporta i turizma za kompletnu rekonstrukciju i opremanje igrališta za veliki nogomet na Sportsko rekreacijskom centru u Dubravi. Upravo danas smo dobili odluku iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje smo dobili nešto više od 319 tisuća eura za izgradnju nogostupa u Radničkoj ulici te kompletno ozelenjivanje u Radničkoj ulici te šetnice u Zagrebačkoj ulici. Ovih dana dobili smo odluku Hrvatskih cesta da je rekonstrukcija državne ceste s pripadajućim nogostupom u Zagrebačkoj ulici uvedena u plan nabave i s radovima će se početi ove godine, najavio je Okroša.

Na sjednici je načelnik Okoša najavio i skoru proslavu Dana općine.

– Pred nama je Dubrava Fest program obilježavanja 930. godina Dubrave.  Dubrava je najstarije najstarije mjesto u Zagrebačkoj županiji, osnovana 1904. godine kada i Zagrebačka biskupija. Veseli me što će program ove godine biti iznimno bogat, ne samo društveno- zabavni program, nego i kulturno-umjetnički sportski. Imat ćemo i predstavljanje knjige Dubrava u povijesti, čitav niz manifestacija, a pozivam sve da od 7. do 10. lipnja posjete Dubravu. Sigurno će otići oduševljeni i veseli iz naše Dubrave.

Vijećnici su na sjednici usvojili i odluku o proglašenju prijateljstva između Općine Dubrava i Općine Grude iz Bosne i Hercegovine.

– Bili smo u posjetu općini Grude u Bosni i Hercegovini gdje smo vidjeli da postoji zajednički interes za suradnjom i potpisivanjem Povelje prijateljstva. Oni su nama prva zajednica  izvan Republike Hrvatske, prva općina s kojom ćemo biti prijatelj, a mi smo njima prvi u okolici Zagreba, tako da je njima izuzetno drago imati za prijatelje u blizini glavnog grada svih Hrvata, a to je Grad Zagreb, zaključio je Okroša.