Proteklog vikenda, 18. i 19. svibnja, u Otočcu se održala Extreme Enduro utrka koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske i Alpe Adria. Moto Klub Bjelovar ostvario je izvanredne rezultate, s čak 12 vozača koji su sudjelovali u ovom adrenalinskom natjecanju.

U Prvenstvu Hrvatske, vozači Moto Kluba Bjelovar natjecali su se u pet klasa: Gold, Silver, Bronze, Veteran 40 i Veteran 50. Posebno se istaknuo Patrik Vajdić koji je u klasi Silver osvojio 1. mjesto. U klasi Bronze, Jurica Storić zauzeo je 1. mjesto, Filip Žigolić 2. mjesto, Mario Matijašić 3. mjesto, Nikola Lukačin 12. mjesto, a Matko Sokač 16. mjesto. U klasi Veteran 40, Krunoslav Vajdić bio je prvi, dok je Krunoslav Priščan osvojio 5. mjesto, Dejan Premužić 6. mjesto, Dario Horaček 7. mjesto, Ivan Prka 9. mjesto i Alen Sokač 10. mjesto.

U timskom natjecanju, IP Moto Racing Team, za koji vozi Patrik Vajdić iz Moto Kluba Bjelovar, osvojio je 1. mjesto. ProPoint, tim za koji voze Filip Žigolić, Mario Matijašić i Nikola Lukačin, zauzeo je 2. mjesto, dok je Team Šibenik, s Juricom Storićem, osvojio 3. mjesto. U konkurenciji klubova, Moto Klub Bjelovar dominirao je osvojivši 1. mjesto u seniorskoj kategoriji i 2. mjesto u veteranskoj kategoriji.

U Alpe Adria prvenstvu, natjecali su se u klasama PRO, AMATEUR i VETERAN. Patrik Vajdić ponovno je zablistao osvojivši 1. mjesto u klasi Amateur. Njegov otac, Krunoslav Vajdić, osvojio je 2. mjesto u klasi Veteran, dok su Krunoslav Priščan, Dejan Premužić, Dario Horaček, Ivan Prka i Alen Sokač osvojili 7., 9., 10., 12. i 13. mjesto. Hrvatska je u Alpe Adria prvenstvu zauzela prvo mjesto sa 60 bodova.

Ovom utrkom završeno je Extreme Enduro prvenstvo Hrvatske, a uskoro očekujemo službene ukupne rezultate koji će, sudeći prema dosadašnjim postignućima vozača Moto Kluba Bjelovar, zasigurno biti izvrsni. Sada slijedi priprema za sljedeću Cross Country utrku.

Čestitamo svim vozačima Moto Kluba Bjelovar na izvanrednim rezultatima i želimo im puno sreće u daljnjim natjecanjima!