Kad ove sezone ne ide seniorima, mlađi uzrast U-11 NK Čazma ponovno briljira. Pobjedom nad Rovišćem 5:1 na svom terenu, drugu godinu za redom limači U-11 osvojili su prvenstvo u 1. ŽNL sjever.

– Zadovoljan sam s mojim dečkima. Zadovoljan sam s radom i odazivom na treninge. Dugo vremena treniramo zajedno i mislim da se to se vidi na terenu. Sve je uigrano, sve ide kako treba i drago mi je da je tako. Imam osjećaj da sam ih stvarno nešto naučio, kazao je nakon utakmice, a i nakon završene sezone, trener malih Čazmanaca Ivan Tomašević.

Ivan Tomašević

Za konkurenciju je kazao da je tijekom sezone bila jaka, a iako je riječ o limačima presudilo je iskustvo.

– Mogu reći, što je apsurdno za ovo godište, da mi već imamo nekakvo iskustvo. To su dečki koji igraju već četiri, pet godina zajedno i eto jednostavno, od samog početka smo svi zajedno i svi jedan drugog znamo u dušu i zato je to tako, kaže Tomašević.

NK Čazma se može pohvaliti da u ovom uzrastu, 2013./2014. godište, ima za razliku od drugih, dvije ekipe. Odaziv malih nogometaša na treninge je odličan, čak 90 %. Treninzi su tri puta tjedno uz jednu utakmicu vikendom. No, kako limači rastu, polako dolazi do smjene, jer će mnogi iz ove ekipe iduće godine u viši rang.

– Odlaze na veliki nogomet, a ona druga ekipa, 2014. godište, ostaje. Oni bi trebali iduće godine biti ovakvi kao što su bili ove godine dečki iz 2013. godišta. Vidjet ćemo još. To nam ostaje sad na kraju sezone za razmatranje, za rekuperaciju i za reorganizaciju kako ćemo, zaključio je Tomašević. S obzirom na uspješan rad škole nogometa NK Čazma, za dobre rezultate mlađih kategorija ne treba se bojati.