Vatrogasna zajednica Grada Čazme organizirala je  redovnu godišnju vatrogasnu vježbu na kojoj su sudjelovala sva gradska dobrovoljna vatrogasna društva. Vježba je održana na prostoru Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme i bila je podijeljena na nekoliko različitih scenarija koji su zahtijevali složenu logističku izvedbu.

Zapovjednik vatrogasne zajednice, Tihomir Brnjanec, pohvalio je vatrogasce za uspješnu izvedbu.

– Zadatke koje su imali za izvršiti stvarno su dobro odradili. Sudjelovalo je četrdesetak operativnih vatrogasaca iz naših dobrovoljnih vatrogasnih društava, izjavio je Brnjanec.

Vježba je obuhvaćala požar objekta s evakuacijom unesrećene osobe, simulaciju prometne nesreće s ozlijeđenom osobom zarobljenom u vozilu, požar osobnog automobila, požar drvene građe, te potragu i spašavanje povrijeđene osobe u šumi. Jedan od scenarija bio je požar otvorenog prostora, gdje su vatrogasci morali koristiti vodu iz rijeke Česme za gašenje požara.

– Ovo radimo svake godine, i to nekoliko puta godišnje. Naši vatrogasci se konstantno osposobljavaju i usavršavaju. Ove vježbe su podsjetnik na sve što znaju raditi, ali je važno redovito vježbati kako se određene vještine ne bi zaboravile, zaključio je Brnjanec.

Vježba je još jednom potvrdila visoku razinu spremnosti i profesionalnosti dobrovoljnih vatrogasaca Grada Čazme, koji su pokazali da su uvijek spremni suočiti se s različitim izazovima.