Grad Bjelovar nastavlja obnavljati ulice u bjelovarskom Vinkovićevom naselju. Do sada su obnovljene četiri ulice, Josipa Pupačića, Vladana Desnice, Nikole Šopa i Dragutina Domjanića. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišao je početak radova u Ulici Julija Tomića, najavljujući daljnje investicije.

-Investicijski ciklus vrijedan dva milijuna eura započinjemo u Vinkovićevom naselju. Danas smo u Ulici Julija Tomića, a obnovit ćemo i ulice Celestina Medovića, Marina Držića i Franza Prešerna. Nakon toga, do kraja godine na redu je obnova ulica Ljube Babića, Ivana Meštrovića i Joze Kljakovića. To je ukupno oko kilometar i pol cesta koje ćemo obnoviti, uključujući radove na kanalizaciji i novom asfaltu, izjavio je Brajdić. Dodao je da je procijenjena vrijednost ovih radova 350 tisuća eura.

Radove izvodi poduzeće PZC, a Brajdić je napomenuo kako su slični radovi planirani i za vukovarsko naselje, gdje infrastruktura nije obnavljana već 50 godina.

-Vrijeme je za obnovu. Prvo će krenuti Vodne usluge krajem ovog mjeseca. To je investicija vrijedna 260 tisuća eura. Nakon toga će Grad Bjelovar obnoviti ulice po principu Vinkovačkog naselja s kanalicama i asfaltom, Tako da i to naselje zasja novim ruhom, rekao je Brajdić.

Stanovnica jedne od obnovljenih ulica, Anika Jolić, izrazila je zadovoljstvo radovima.

-Zahvaljujući Gradu i gospodinu Brajdiću, te zaposlenicima poduzeća za ceste koji su se uvijek odazvali našim pozivima za suradnju, uskakali u svakom momentu, prvenstveno gospodin Brajdić, koji je možda bio i zatrpan porukama, ulice su uspješno obnovljene, a mi smo nakon radova zasadili travu i uredili okoliš. Očekujemo da će naselje postati još ljepše, istaknula je Jolić.