Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Končanica obilježen je Dan općine. Svečanoj sjednici, uz domaćine nazočili su brojni uzvanici uključujući župana Marka Marušića, zamjenicu župana Mariju Jungić, generala Mladena Markača, saborske zastupnike Vladimira Bileka i Miru Totgergelija, gradonačelnike i načelnike.

Načelnik Zlatko Bakunić istaknuo je značaj postojanja Općine Končanica kroz 31 godinu te naglasio važnost demografske obnove i infrastrukturnih projekata.

-Svako novorođeno dijete dobiva novčani iznos, sufinanciramo jaslice i vrtiće u Daruvaru te naš češki dječji vrtić. Pomažemo i našoj češkoj osnovnoj školi te sufinanciramo školu skijanja, plivanja, terensku nastavu i školu u prirodi. Cijele godine uplaćujemo stipendije studentima i pomažemo sportskim, kulturnim udrugama te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Brinemo se o poljskim putevima i nerazvrstanim cestama, a imamo i građevinske dozvole za aglomeracijski projekt koji uključuje u prvoj fazi pročistač, u drugoj fazi kanalizaciju kroz Daruvarski Brestovac, a treća faza je kroz Končanicu. Planiramo do kraja godine od centra Končanice do kraja sela prema Velikim Zdencima napraviti nogostup, a sljedeće godine drugu stranu sela, izjavio je Bakunić.

Župan Marušić pridružio se čestitkama, naglasivši doprinos općine u brizi za sve generacije te suživot hrvatskog i češkog naroda.

-Čestitam Dan općine svim stanovnicima Končanice. Vidimo dobar primjer kako se vodi briga o svim stanovnicima, od djece do umirovljenika. Općina Končanica je uzor suživota hrvatskog i češkog naroda. Naša županija podržava razvoj općine, zato mi je drago da smo uspjeli obnoviti ordinaciju dentalne medicine i da ćemo tijekom lipnja u suradnji sa Savezom Čeha kupiti školski kombi Češkoj osnovnoj školi kako bi naša djeca imala što sigurniji i bolji prijevoz, rekao je Marušić.

Svečana sjednica zaključena je dodjelom javnih priznanja Općine Končanica. Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije nagrađena je za kontinuiranu podršku obrtnicima, Udruženje obrtnika Daruvar za doprinos razvoju obrtništva, a Udruga dragovoljaca Narodne zaštite 91 za osobit doprinos razvoju civilnog društva.

Zahvalnicu općine Končanica dobila je Gordana Tomašević za doprinos u razvoju predškolskog odgoja, potom Zdenko Vondra za doprinos u razvoju sporta, Pero Dotlić za doprinos u razvoju sporta te Emil Finek za doprinos u razvoju vatrogastva općine Končanice.