Nakon 2 godine rekonstrukcijskih i građevinskih radova, nova tvornica rasvjetnih rješenja u Čazmi tvrtke Intra lighting otvorila je službeno svoja vrata. Na svečanosti koja je okupila vodstvo tvrtke, poslovne partnere, čelne ljude Županije i Grada Čazme, slovenskog veleposlanika, te sve bivše i sadašnje radnike tvrtke simboličnim rezanjem vrpce otvorena je nova tvornica koja zapošljava osamdesetak radnika koji će ubuduće raditi u vrhunskim uvjetima.

Božidar Kadoić izvršni direktor Intra lightinga  kazao je kako je to investicija vrijedna 5,5 milijuna eura koja je rađena po principima održivog razvoja. Naglasio je kako investicijsko razvojni ciklus u Intra lightingu nikad ne prestaje tako da će se nastaviti s razvojem novih inovativnih proizvoda.

Božidar Kadoić izvršni direktor Intra lightinga

– Radimo solarnu elektranu, nabavljamo robotski sustav za kontrolu LED izvora i na kraju krajeva završit ćemo vanjski parkirališni prostor. Posebna zahvala našim bivšim i sadašnjim zaposlenicima. Vi svi činite svaki dan i činili ste da nam firma svakoga dana bude bolja i kvalitetnija sredina ugodna za rad, kazao je Kadoić nakon kojeg je sve pozdravio i predsjednik Intra lighting grupe Marino Furlan koji je rekao kako će tvornica u Čazmi postati još važnija u grupaciji i budućem razvoju firme. Posebno se zahvalio gradonačelniku Čazme Dinku Piraku i bjelovarsko-bilogorskom županu Marku Marušiću na podršci.

Predsjednik Intra lighting grupe Marino Furlan

– Ja sam oduševljen kako ste nas podržali. Ponekad u Sloveniji imamo deset puta više problema nešto napraviti. Mogu reći iskreno da je hala izgrađena vrhunski i svi izvođači i svi uključeni napravili su jednu vrhunsku stvar, rekao je Furlan.

Otvorenju tvornice u Čazmi prisustvovao je i veleposlanik Republike  Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan. Prisjetio se kako su i Slovenci i Hrvati u doba tranzicije imali puno strahova oko toga kakva će biti budućnost industrije, osobito kada dođu strani investitori.

Veleposlanik Republike  Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan

– Puno je bilo lošeg iskustva, kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj, i u tom kontekstu vrlo sam ponosan da mogu vidjeti nešto što imate ovdje u Čazmi. Jedan vrlo uspješan spoj tradicije i znanja koje ste već imali i s druge strane jednog investitora koji se nije mogao proširiti doma, pa je došao u Hrvatsku i tu dobio, da tako kažem, Domovnicu kako bi mogao postići dobre rezultate, rekao je veleposlanik Dovžan.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje nove tvorničke hale vrijedne preko 5,5 milijuna eura. Istaknuo je da Intra lighting zapošljava preko 80 ljudi te da hrani preko osamdeset obitelji što je pravo bogatstvo.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

– Prošli tjedan smo obilježili Dan obitelji i zato mi je drago ovdje vidjeti sve vas, jer osjeti se u zraku ona obiteljska atmosfera i svakako je to jamac kvalitete uspjeha ovako dobrog postignuća, izjavio je Marušić, dok je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kazao kako će ova investicija doprinijeti boljem poslovnom rezultatu tvrtke, ali i razvoju Čazme.

gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

– Svijetlo je ono koje nas na neki način potiče. Upravo je ova tvornica, tvornica svjetla i vjerujem da će ona biti takva i u budućnosti, da će kroz svoje proizvode zasjati jednim lijepim svjetlom u mnogim domovima, poduzećima, školama, bolnicama i tvrtkama, gdje će vaša rasvjeta naći svoje mjesto. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu od izvođača i projektanata i svih nas koji smo očekivali da se ovaj projekt uspješno završi, zaključio je Pirak.