Sredinom lipnja, točnije od 14. do 16. Općina Šandrovac proslavljat će svoj dan, ali i blagdan svetog Vida, zaštitnika župe. Općina je pripremila brojna događanja u sva tri dana proslave, a načelnik Dario Halauš nam je pojasnio što nas sve očekuje:

‒ U Šandrovcu pripremamo bogat program za naše mještane i za sve posjetitelje. Program počinje u petak održavanjem Svečane sjednice, a onda kasnije u poslijepodnevnim satima održat će se revijalni turnir između udruga koje djeluju na području općine Šandrovac. Navečer za sve posjetitelje lovci kuhaju paprikaš i ribiči kuhaju fiš paprikaš. To će se sve odvijati ispod šume, točnije  iznad igrališta. Tu će nas zabavljati jedan tamburaški sastav.

U subotu imamo tradicionalnu gulašijadu koja počinje već u 9 sati. Također, sve se odvija ispod šume, znači iznad našeg igrališta. Po završetku gulašijade na samom igralištu u 13 sati kreće Dječja olimpijada. Tu se nadamo i velikom odazivu djece, kako iz naše općine tako i iz okolice. Po završetku Olimpijade polako se selimo na parking općine gdje će nas pod šatorom zabavljati grupa Senatori. U nedjelju nas očekuje Sveta misa i tradicionalni kram. Tako da su sva tri dana ispunjena bogatim programom na koji pozivam sve naše mještane, ali i iz drugih mjesta da nam se pridruže u proslavi Dana općine i blagdana svetog Vida ‒ zaključio je Halauš. (sk)