Foto/Facebook

Garešničani će narednih dana moći uživati u brojnim događanjima koja će se održati u povodu obilježavanja 31. svibnja Dana Grada Garešnice i Dana garešničke Župe koji se slavi na blagdan Marinje. U planu su brojna zabavno-kulturna i sportska zbivanja čiji je popis uistinu podugačak, tako da građane Garešnice i okolice ove godine očekuje najbogatiji program za proslavu Dana grada dosad.

U okviru proslave već je početkom svibnja održan koncert nacionalnog folklornog ansambla Lado, a u četvrtak, 23. svibnjau središtu Garešnice održat će se Sportske igre mladih te će se u Centru za posjetitelje otvoriti izložba „Šuma okom šumara“. U toj će se ustanovi u petak, 24. svibnja održati i jedno edukativno predavanje, a riječ je o konferenciji „Poljoprivreda 21. stoljeća“. Petak navečer rezerviran je za Večer poezije i glazbe s Enesom Kiševićem u gradskoj knjižnici i čitaonici koja će početi u 18 sati, a u subotu u 20 sati se u Pizzeriji Palermo održava Pub kviz „Garešnica the best“.

U ponedjeljak, 27. svibnja, u Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije s početkom 18,30 sati održat će se koncert učenika glazbenog odjela OŠ Garešnica, a za utorak, 28. svibnja, zakazana je promocija zavičajne zbirke pjesama „Pleter stihova“ u Centru za posjetitelje. Slijedećeg vikenda je vrhunac događanja kojeg će uz sportska natjecanja u šahu i savateu obilježiti koncerti. Uvod u njih je marijanski koncert „Za Nju, Majku Jednu“ koji će se održati u četvrtak, 30. svibnja, u 19 sati u garešničkom župnoj crkvi. Na njemu će nastupiti Gareški kulturni centar, MedjuWodje, Tamburaši Bijele Moslavine te ženske pjevačke skupine Igrišće iz Županje i Kajda iz Mače pokraj Zlatara.

U petak, 31. svibnja, na središnjem gradskom trgu u 21 sat počinje koncert Najboljih hrvatskih tamburaša, koji su svoj glazbeni uspon počeli davne 1987. godine, tada pod imenom Zlatni dukati. Vrhunac proslave bit će u subotu, 1. lipnja, kada na središnjem trgu u 21 sat nastupa glazbena diva Danijela Martinović koja će otpjevati svoje najveće glazbene hitove “Sve što srce poželi”, “Da je slađe zaspati”, “Zovem te ja”, “Neka mi ne svane”, “Dobro je”, “Pleši sa mnom”, “Ovako ne mogu dalje”, “Brodolom” i druge pjesme koje rado slušaju i pjevaju sve generacije.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik