Župan Marko Marušić je u petak 17. svibnja predao ključeve novog kombi vozila vrijednog 46 tisuća eura Marini Balen, ravnateljici Osnovne škole Mate Lovraka Veliki Grđevac.

– Dvadesetak učenika će se voziti redovno na nastavu u novom kombiju. Isto tako, kombi će biti iskorišten i u druge svrhe,  za prijevoz udruga i vanškolske aktivnosti. On će biti itekako u pogonu i to je cilj i nama u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, obnavljati vozni park. Mi smo do sada tri kombija već kupili za naše škole u Trojstvu , Bereku i Češkoj osnovnoj školi u Daruvaru. Ovo je četvrti kombi, a  u planu je kupnja još pet kombija tijekom ove godine. Uskoro ćemo kupiti nova kombi vozila za Osnovnu školu Kapeli, zatim u Končanici, Daruvaru i u Garešnici,  a sve  u cilju da naša djeca imaju što sigurniji  prijevoz. Čestitam i ravnateljici. Ovo je jedan primjer osnovne škole koja je ušla u eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Sad zapravo vidimo sve one blagodati koje taj program daje gdje su jako velika sredstva na raspolaganju, pa je škola uspjela urediti novu kuhinju i blagovaonicu. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu, a mi ćemo  i dalje, kao  Bjelovarsko-bilogorska županija, ulagati ne samo u infrastrukturu, nego i  u kombije koji su od nužne važnosti za naše škole, posebno važni su za djecu koja nemaju osigurani linijski prijevoz do škole i svakako će to biti njima od velike pomoći, izjavio je župan Marušić.

Ravnateljica Marina Balen kazala je kako škola sada ima dva vozila s kojima može prevesti odjednom 15 učenika na natjecanja ili druženja što predstavlja značajnu uštedu za školski budžet.

– Ono što bih htjela naglasiti je da se zaista zahvaljujem Ministarstvu znanosti, obrazovanja koji su nam tu u potpori, a isto tako i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu koji je sav postupak javne nabave napravio za račun škole. Mi smo bili tog posla oslobođeni, a sada je došao i ovaj predivni kombi za kraj, zaključila je ravnateljica Balen.