Svečanom sjednicom Općinskog vijeća počelo je trodnevno obilježavanje Dana Općine Veliki Grđevac. Prije sjednice odana je počast poginulim braniteljima. Na početku svečane sjednice sve prisutne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Matija Grdinić. Nakon toga o postignućima u proteklom razdoblju govorio je načelnik Tomislav Pavlečić.

Izgradnja vatrogasnog spremišta s garažama i obnova vatrogasnog doma, nabava vatrogasnih vozila, asfaltiranje cesta, izgradnja pješačkih staza, spajanje komunalnih poduzeća općina Veliki Grđevac i Velika Pisanica, osnivanje  Turističke zajednice područja  Južna Bilogora samo su neki od projekata koje je istaknuo načelnik Pavlečić, a posebno je istaknuo one najveće koji slijede.

– Moram se pohvaliti da je Općina Veliki Grđevac u proteklom razdoblju potpisala i dva ozbiljna ugovora. Jedan s Hrvatskim vodama za izgradnju dugo očekivane kanalizacijske mreže u Velikom Grđevcu. Isto tako i pročistač otpadnih voda. Taj projekt je vrijedan 3,9 milijuna eura. U tijeku je javni poziv za odabir izvođača radova i do jeseni ćemo krenuti u realizaciju tog ozbiljnog projekta. Isto tako, prijavili smo se i u Ministarstvo obrazovanja s jednim velikim projektom, a to je izgradnja novog dječjeg vrtića s jaslicama za otprilike 100 klinaca. Ukazala se potreba na terenu. Mi naš vrtić već imamo više od 30 godina. Najprije je taj vrtić pohađalo dvadesetak klinaca, pa smo ga prije nekoliko godina  proširili i obnovili, no opet je malen, kazao je Pavlečić i svim mještanima Općine Veliki Grđevac i svim  prijateljima poželio sve najbolje povodom Dana općine.

Prisutnima su se obratili i Kruno Lukačić, savjetnik ministrice poljoprivrede Marije Vučković, načelnik susjedne općine Velika Pisanica Fredi Pali, gosti iz Mađarske te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je posebno naglasio projekte koji će donijeti napredak Velikom Grđevcu, a  samim time i županiji.

– Projekt koji će, vjerujem, unaprijediti ne samo razvoj Općine Veliki Grđevac, nego cijeli ovaj dio županije je brza cesta Bjelovar-Bulinac. Prema mojim informacijama u nekih mjesec dana će biti potpisan ugovor za brzu cestu, a svi znamo koje blagodati nosi brza cesta ne samo po pitanju gospodarstva, nego i po pitanju stvaranja što boljih i kvalitetnijih uvjeta za naše mlade, kazao je Marušić naglašavajući i projekte poput uređenja ŠRC Kukavica i suradnji na Kulturnom centru Mato Lovrak koji će upotpuniti turističku i kulturnu ponudu općine. Marušić je dodao i kako će Bjelovarsko-bilogorska županija  pružati podršku svim kvalitetnim projektima u Velikom Grđevcu, osobito u školstvu i zdravstvu.

U sklopu sjednice podijeljena su i općinska priznanja. Plaketu Općine Veliki Grđevac za doprinos razvoju poljoprivredne djelatnosti na području općine dobio je OPG Pavao Švub.

Zahvalnicu Općine Veliki Grđevac za doprinos u razvoju turizma dobila je ravnateljica Turističke zajednice područja Južna Bilogora, Ivona Janota.

Zahvalnicu za doprinos u razvoju i promicanju dječjeg stvaralaštva dobila je Lutkarska skupina OŠ Mato Lovrak Veliki Grđevac i Mali lutkari s mentoricom Lovorkom Pralas, a zahvalnicama su nagrađeni i učenici 8. razreda koji su se posebno istaknuli svojim radom i zalaganjem. Oni su uz zahvalnice dobili i poklon bonove od 100 eura.