U Velikoj Pisanici na nogometnom igralištu NK “Bilo” u organizaciji Sportske zajednice BBŽ održan je 15. Olimpijski festival dječjih vrtića.

Načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali na početku je pozdravio sve prisutne i izrazio posebno zadovoljstvo što se ovaj događaj po prvi put održava u Velikoj Pisanici. Zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji  te svima koji su marljivo radili kako bi Olimpijada protekla u najboljem redu. Također je istaknuo da je na festivalu prisutan najveći broj djece do sada, preko 500 mališana, te se nada kako će neki od njih jednog dana postati vrhunski sportaši.

Festival je službeno otvorio župan Marko Marušić  koji je izrazio zadovoljstvo što može pozdraviti okupljene u ime Bjelovarsko-bilogorske županije. Naglasio je važnost usmjeravanja djece prema sportu od najranije dobi, jer sport donosi prijateljstva i odgovornost. Čestitao je organizatorima na trudu i poželio djeci da se lijepo zabave i ponesu lijepe uspomene s ovog događaja.

Ivor Vidaković i Nikola Kovaček ispred Sportske zajednice BBŽ izrazili su ponos zbog rekordnog odaziva od preko 500 djece i 20 vrtića. Naglasili su važnost poticanja djece na sport od najranije dobi. Djeca su se natjecala u raznim disciplinama, uključujući trčanje, štafetu, skok u dalj, bacanje loptice i igranje nogometa. Cilj Olimpijade je da djeca kroz igru razvijaju motoričke sposobnosti i zdrave navike.

Na kraju, svi prisutni izrazili su nadu da će se broj sudionika nastaviti povećavati te da će djeca ponijeti lijepa sjećanja s ovog sportskog događaja.