Danas se diljem zemlje obilježava Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, a Udruga Naši anđeli iz Čazme odlučila je proslaviti ovaj poseban dan predstavljajući Čazmancima svoj rad i aktivnosti.

-Danas je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama tim povodom napravili smo u Multifunkcionalnom centru izložbu kojom želimo približiti malo građanima našeg grada nas i naš rad. Želja nam je na neki način i ponovno pokrenuti brigu i uključivanje zajednice u rad naše udruge, kazala je predsjednica udruge Mirjana Bošnjak.

Ova udruga je utemeljena 1994. godine pod nazivom „Klub za pomoć djeci s teškoćama u razvoju“ i nastala je s ciljem osmišljavanja života djece s teškoćama nakon završenog školovanja. Klub su osnovali roditelji koji su imali djecu s intelektualnim teškoćama, a njihova želja je bila da učine više za svoju djecu. Prije devet godina, klub je promijenio naziv u Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Naši anđeli” Čazma.

-Udruga ima prostor u zgrada gdje je nekad bila Erste banka. Sada provodimo jedan projekt dnevnog boravka u koji je uključena socijalna radnica koja okuplja veći broj naših članova i korisnika Zavoda za socijalnu skrb. Dok naša djeca imaju razne aktivnosti s našom Emilijom, roditelji su na svojim radionicama. To je svakog utorka i petka od 18 do 19 sati, rekla je Bošnjak i uputila poruku svim građanima.

-Život se na izgled čini jednostavan do jednog trenutka kada se zakomplicira i misliš samo da se to ne događa tebi. Ne moraš biti rođen s teškoćom, ona se može dogoditi u nekom trenutku života. Nikada ne znamo što život nosi. Ne možeš samo pričati, moraš nešto i napraviti. Ako stvarno želiš pomoći dođi i uključi se, jer našoj djeci stvarno jako malo treba. Svaka nova osoba i svako novo uključivanje njima jako puno znači. Pozivamo i ovog puta građane, tko ima empatije prema drugima i drugačijima da nam dođe, istaknula je Bošnjak.

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak podržao je rad udruge te naglasio da će Grad pružiti podršku Udruzi u njihovim planovima i aktivnostima.