Sinoć je velikim koncertom Folklornog ansambla LADO u prepunoj dvorani u Velikom Trojstvu obilježeno stotinu godina djelovanja Kulturno umjetničkog društva Veliko Trojstvo. Za koncert se tražila ulaznica više, a s koliko se nestrpljenja očekivao ovaj folklorni spektakl svjedoče i brojni uzvanici, među kojima su bili župan Marko Marušić, gradonačelnik Dario Hrebak te brojni načelnici općina.

Na samom početku obratio se Marko Kutanjac, načelnik Općine Veliko Trojstvo koji je osim čestitanja, osvrnuo se na brojne ljude koji su ostavili traga u radu KUD-a.

‒ Zahvaljujem Gordani Marti Matunci i njezinom suprugu Juraju koji su dugi niz godina bili voditelji našeg KUD-a i njegov rad podigli na jednu višu razinu. U ovom svečanom trenutku moramo se prisjetiti i obitelji Pintarić koja je bila aktivna od samim početaka rada društva. No ovo je prigoda da se prisjetimo dobre duše, a to je dugogodišnji predsjednik Milan Kovačić koji nažalost više nije s nama. Želim zahvaliti i mojem prethodniku, načelniku Ivanu Kovačiću koji je i da prijedlog da se na ovaj svečani koncert pozove LADO ‒ rekao je načelnik Kutanjac te svima poželio da se i za pedeset godina okupe na istom mjestu.

Župan Marko Marušić čestitao je obljetnicu i zahvalio KUD-u na nesebičnom radu i promociji običaja, pjesama i plesova Bilogore diljem Hrvatske i Europe.

Nakon prigodnih obraćanja, nekoliko koreografija izvelo je slavljeničko Kulturno umjetničko društvo Veliko Trojstvo koje je publike pozdravila velikim pljeskom. Nakon njega uslijedio je koncert LADA. Bogata koreografija i vrhunska izvedba proveli su publiku kroz gotovo sve krajeve Lijepe Naše. Program je završio koreografijom Podravskih svata koja je oduševila publiku. U ime cijele redakcije čestitamo Kulturno umjetničkom društvu Veliko Trojstvo njihovu stogodišnjicu djelovanja.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik