U sklopu izvannastavnih aktivnosti, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar provodi projekt pod nazivom “Od tekstila i papira do plastike i mode zajedno plovimo u reciklažne vode”. Ovaj projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je poticanje svijesti o recikliranju i ponovnoj uporabi predmeta.

– Ovaj projekt rezultat je suradnje Komercijalne i trgovačke škole i Dječjeg vrtića Ciciban iz Bjelovara. Cilj mu je poticanje učenja o recikliranju i ponovnoj uporabi predmeta. Kroz ovaj proces, vreće za smeće smo stavljali u više slojeva, zatim su ih učenici glačali i ukrašavali te nakon toga krojili u pregačice i šivali obrub. Svi dostupni materijali su iskorišteni u procesu. Učenička zadruga koja već raspolaže vlastitim šivaćim strojem pod vodstvom profesorica Ivane Štiglić, Tatjane Krešan i Sanje Papić uspješno je izradila pregače prilagođene potrebama male vrtićke djece. Ove pregače bit će korištene tijekom njihovih likovnih radionica i rada s glinom, istaknula je Nataša Vibiral ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Mališani iz vrtića su održali i malu modnu reviju kako bi predstavili rezultate rada srednjoškolaca tijekom proteklih mjeseci.