U Varaždinu je održano državno prvenstvo u mažoret plesu u organizaciji domicilnog mažoret kluba i Hrvatskog mažoret saveza. Na natjecanju je bilo 19 klubova s preko 1000 natjecatelja, a među njima i bjelovarske mažoretkinje. U najjačoj starosnoj kategoriji pobjednice su Zagrebačke mažoretkinje koje su se okitile 1.mjestom i peharom državnih prvakinja. Bjelovarske mažoretkinje natjecale su se u nekoliko starosnih kategorija i to seniori-solo, kadeti-duo, formacija- kadeti i formacija-seniori.

Na europsko prvenstvo plasirale su se po osvojenim bodovima i plasmanu formacija seniori(osvojile su 4.mjesto), seniori-solo Ana Perković (osvojila je 5.mjesto), duo kadeti Mia Gajst-Emma Franjić (osvojile su 6.mjesto), duo seniori  Iva Hajtić-Larisa Gašparić (osvojile su 2.mjesto). Formacija kadeti osvojili su odlično 8.mjesto od 14 sastava, ali nisu se uspjeli plasirati na europsko prvenstvo  koje će  se ove godine održati u Beogradu. Odlični rezultati postignuti su zahvaljujući velikom radu i treninzima te se Klub ovom prilikom zahvaljuje trenericama Ivi Hajtić, Dori Koljić i Daliji Sabljak kao i roditeljima Tanji Hajtić i Marini Kovačević na velikom zalaganju i odlično odrađenim zadacima.

Također Klub zahvaljuje čelništvu Grada Bjelovara Dariju Hrebaku i Igoru Brajdiću na velikoj pomoći i potpori  Bjelovarskim mažoretkinjama. Zahvalu upućuju i roditeljima bjelovarskih mažoretkinja, sponzorima i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Marku Marušiću i njihovom doprinosu i podršci Bjelovarskim mažoretkinjama. Europsko prvenstvo treba se održati 23.-25.8.2024.u Beogradu.

Izvor: Bjelovarske mažoretkinje