Rukometašice Bjelovara su u zadnjem kolu 1. HRL za žene pobjedom nad Sesvetama 38:30 osigurale peto mjesto na kraju sezone. Bjelovarčanke se  nisu mnogo obazirale na status Sesveta i činjenicu da bi pobjedom možda mogle osigurati ostanak u ligi. Od početka susreta krenule su punom snagom, a gošće su odgovorile istom mjerom, pa je prva četvrtina utakmice bila gotovo potpuno ravnopravna. Onda stiže prva velika serija Bjelovara od šest pogodaka u nizu i prvo poluvrijeme bilo je riješeno. Bjelovar je do isteka 30. minute stvorio čak devet pogodaka prednosti (20:11). Sesvete su u nastavku morale maksimalno riskirati, no domaće rukometašice su ostale čvrste. Nisu praktički posustale ni jednog trenutka i na kraju su slavile s golemih osam razlike  (38:30). Čak 18 obrana imala je Karmela Pokopac. Devet pogodaka dala je Antonia Oremović, po sedam Lea Vukojević i Mirna Gašparović kojoj je ovo bila zadnja utakmica u redovima Bjelovara jer je najavila odlazak u rukometnu mirovinu.

–  Pa već par godina ja o tome razmišljam. Jednostavno tempo života, posao, sve mi onako bude malo naporno i prelomila sam ove sezone. Smatram da je vrijeme za neke nove generacije da rade rukometne rezultate koje sam ja do sada radila, kazala je Mirna.

Na proteklu sezonu osvrnuo se trener Dario Obran

–  Mi smo napravili  rezime u siječnju kad se ozlijedila Ivona Mrđen i kad  smo ostali bez Ree na njenu sreću, što je ostalo u drugom stanju. Vagali smo zajedno i struka i predsjednik i Uprava da li se pojačati ili ići na nekakav rizik. Zajedno smo se dogovorili. Nismo htjeli dati nekim igračicama neke velike svote, nema smisla da nekoga platiš triput više od ovih naših kojese tu bore. Išli smo na nekakav rizik i na sportsko nesreću nije nam se isplatio da ostanemo u željenih četiri. Izgubili smo tri utakmice jedan razlike i jednu dva razlike  i to baš   u zadnjim sekundama, recimo u Varaždinu. Nevjerojatno. Imaš napad, pet sekundi, golmanica  obrani, ostane joj u ruci lopta i baci kontru. Ali kad realno pogledaš, lijepo je biti peti u Hrvatskoj. Malo je kod nas sportskih ekipa koje su pete u najvišem rangu nekog hrvatskog  natjecanja, rekoa je Obran.

Dario Obran / Foto: Dražen Kocijan Kocka

Obran o planovima za sljedeću sezonu

–  Imamo plan. Pojačat ćemo se planski. Nećemo sad imena govoriti, ali pojačat ćemo se ozbiljnim i perspektivnim mladim igračicama i mislim da opet možemo ići u nekakvu novu priču. 90% cura će ostati i  pojačat ćemo se sa dvijem mlade cure sstrane da možemo ipak i rasteretiti starije cure koje rade da  možemo i ujutro trenirati. To je falilo ove godine jako puno, zaključio je Obran.

Foto: Dražen Kocijan Kocka