Župan Marko Marušić je ove srijede, 8. svibnja,uručio ugovore o dodjeli sredstava nakon provedenog Javnog poziva za sufinanciranje/financiranje projekata udruga iz područja sporta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 47 sportskih udruga se odlučilo javiti na novi javni poziv koji do sada Bjelovarsko-bilogorska županija nije  imala. Ovim javnim pozivom želja je bila dodatno potaknuti rast i razvoj sporta i sportskih aktivnosti na području županije.

– Osim ovog javnog poziva moram istaknuti da sa 160 tisuća eura podupiremo i rad naše županijske Sportske zajednice i na taj način isto tako doprinosimo razvoju sportskih udruga i sporta na području naše županije. To je svakako jedna naša obveza, ali i istodobno jedna privilegija, jer svi znamo da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost naše županije. Svi želimo da se što veći broj djece uključi u bavljenje sportom da ostvaruju zavidne rezultate i na taj način promoviraju ne samo svoje sportske klubove, svoje općine, svoje gradove, nego i na raznim natjecanjima prezentiraju i promoviraju našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, rekao je župan Marušić.

Sve sportske udruge koje su se javile na ovaj javni poziv su ispunile potrebne uvjete i dodijeljeno im je ukupno gotovo 22 tisuće eura.

– Mi ćemo planirati isti takav javni poziv i za iduću godinu, s tim da ćemo gledati da ta sredstva budu još i veća, jer to je cilj, da sredstva iz godine u godinu rastu, kazao je Marušić.

Na dobivenim sredstvima u ime svih sportskih udruga zahvalio je Tomislav Smrček iz bjelovarskih Argonauta.

– Uz ovu kontinuiranu podršku župana i Županije za svaki od naših klubova ja bih se isto tako i zahvalio svim sportskim udrugama, jer mi najbolje znamo koliko je teško opstajati u ovo novo doba s novim generacijama. Teško je motivirati mlade, teško je općenito sačuvati klubove i u pravilu to ostaje uvijek na par ljudi koji su spremni na veliku žrtvu. Ja vjerujem da smo većina nas ovdje ti koji smo spremni žrtvovati se za neko veće dobro. Tako da još jednom hvala županu i idemo dalje, izjavio je Smrček.