Ono što mnoge građane Čazme ljuti su poslovni prostori u samom centru grada koji su zapušteni i narušavaju izgled tog područja. Jedan od takvih prostora je zgrada stare pivnice.

Bivši vlasnik, Stjepan Gomerčić, rekao nam je prije dvije godine kako je uložio više od milijun kuna u obnovu tog objekta. No, tijekom radova, građevinska inspekcija je zatvorila gradilište zbog manjeg propusta, nakon čega je obnova zaustavljena. Nedostatak financijskih sredstava tijekom godina doveo je do odgađanja obnove. Gomerčić je također spomenuo da je u pregovorima s potencijalnim partnerom koji bi trebao staviti objekt u funkciju.

Konačni epilog dugogodišnjeg čekanja bio je prodaja objekta Robertu Milčiću, vlasniku željezarije Milčić, smještene pored same zgrade stare pivnice.

U razgovoru s nama Milčić je otkrio kako je njegov primarni cilj što prije urediti zgradu i dati joj novi izgled. Neki radovi već su obavljeni, posebice na krovištu.

Planira se proširenje postojeće trgovine, uz razmatranje dodatnih ideja za korištenje prostora. O konačnoj namjeni zgrade će odlučiti novi vlasnik u dogledno vrijeme. Poznavajući Roberta Milčića i njegovu obitelj, uvjereni smo da će ova zgrada u samom centru Čazme, koja je nekad bila ružno pače, postati moderna i funkcionalna građevina.