Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme, Darko Orak, načelnik Policijske postaje Čazma, predstavio je vijećnicima pregled temeljnih sigurnosnih pokazatelja i rezultata rada Policijske postaje Čazma u 2023. godini.

U prošloj godini na području PP Čazma zabilježen je blagi porast krađa i teških krađa u odnosu na prethodnu godinu. Kao mjesta izvršenja tih krađa ističu se kuće, posebno u prigradskim naseljima Grada Čazme, Gornjem Dragancu i Marčanima. Krađe su se najčešće događale tijekom vikenda, uglavnom u popodnevnim satima. Najčešće ukradeni predmeti su bili novac, zlato i ogrjevno drvo.

U prošloj godini zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira, uključujući drsko ponašanje, viku i svađe. Sve češći problem predstavlja nedržanje životinja pod nadzorom.

Nimalo ohrabrujuće brojke se odnose na nasilje u obitelji, zabilježeno ih je šesnaest. Povećao se broj prijetnji unutar obitelji, te se radi na prevenciji kako bi se taj broj smanjio na minimum.

Što se tiče stanja u prometu, u prošloj godini na području PP Čazma evidentirano je 28 prometnih nesreća, od kojih su četiri osobe zadobile teške povrede, sedam lakše, a deset su bile ostale. Brzina je bila najčešći uzrok prometnih nesreća.

Na policijske službenike PP Čazma podnesene su tri pritužbe od strane građana, koje su na kraju ocijenjene kao neosnovane.