Uvijek je dobro pobjedom zatvoriti sezonu, a to je sinoć pošlo za rukom rukometašima Bjelovara u Dvorani europskih prvaka u kojoj su pobijedili Čakovec 34:31. Vjerojatno ova pobjeda neće isprati loš okus nakon neispunjavanja zadanog cilja na početku sezone, povratka u Paket24 Premijer ligu, ali je dokaz da taj cilj nije nedostižan u idućoj.

Čakovec je već odavno osigurao prvo mjesto, pa mu rezultatski ova utakmica nije ništa značila, dok su Bjelovarčani morali pobijediti i čekati kiks Siska. Bjelovar je odlično krenuo u utakmicu i do 6′ došao do prednosti 4:0, koju nije ispuštao do kraja utakmice. Tin Baković je bio najraspoloženiji i zabio je 10 golova, a istaknuli su se i Fabijan Grubišić sa 6 i Mihovil Kožić s 5 postignutih golova.

Nažalost po Bjelovarčane kiks Siska na gostovanju kod Požege nije se dogodio. Sišćani su slavili s 24:29 i zbog bolje gol razlike u međusobnim ogledima s Bjelovarom, osvojili su drugo mjesto koje vodi u doigravanje za Paket 24 Premijer ligu.

Željko Maletić je na kraju utakmice u Dvorani europskih prvaka Čakovčanima u ime Hrvatskog rukometnog saveza uručio pehar i medalje za osvojeno 1. mjesto u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi – sjever.

Foto: Dražen Kocijan Kocka