Dvorana europskih prvaka ove nedjelje bila je poprište veselog okupljanja jer je održan tradicionalni BOK rukometni turnir, dio Bjelovarskih odjeka kazališta. Ovo je bila prilika da se veterani RK Bjelovar, glumci i političari udruže u zabavnom natjecanju.

Na terenu su se, uz ostale, izdvojili i političari, među kojima je bio i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, te brojni lokalni dužnosnici poput bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana, predsjednika bjelovarskog Gradskog vijeća Nenada Martinovskog i drugih.

–  BOK festival i rukometni turnir je nešto što ne propuštam već dugi niz godina. Drago mi je uvijek sresti poznate ljude ovdje, bivše rukometaše, legende hrvatskog i bjelovarskog rukometa koji su bili ’72. prvaci Europe. To danas onako zvuči malo nestvarno, ali zaista je iz ovog grada tada osvojen  naslov prvaka Europe u rukometu, što je sjajno. I puno drugih prijatelja ovdje sretnem, glumaca s kojima se svake godine nađemo i igramo rukomet, kazao je Jandroković.

–  Kad dođete u Bjelovar prva stvar koju morate igrati je rukomet jer Bjelovar je grad rukometa. Drugo. BOK fest, Bjelovarski odjeci kazališta je svima koji osjećaju i vole Bjelovar, ponos. Uvijek svake godine već preko 20 godina mi organiziramo BOK fest i jedan od segmenata tog BOK-a je upravo rukometni turnir gdje je zabava zagarantirana, dodao je gradonačelnik Hrebak.