Braniteljska udruga Klub 2/105 ove srijede 1.svibnja organizira obilježavanje 29. obljetnice VRO Bljesak odlaskom na Bijele stijene i u zapadnu Slavoniju gdje su pripadnici 2. bojne 105 brigade sudjelovali u oslobađanju okupiranog prostora.

– Okupljanje je u Čazmi od 7:30 kod spomenika poginulim braniteljima gdje je u 8:00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Nakon toga planiran je polazak iz Čazme prema Ivanskoj. U koloni će biti naši bajkeri i autobus za sve koji žele ići s nama. Ovom prilikom pozivam sve naše branitelje i građane da nam se pridruže, rekao je Ivica Bok predsjednik Kluba 2/105.

Planirani dolazak u Ivansku je u 9:00 sati gdje će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće poginulim braniteljima kod spomenika. Nakon toga kolona će krenuti prema zapadnoj Slavoniji.

– Posjetit ćemo Bijele stijene, mjesto stradavanja Ivana Obrljana gdje ćemo zapaliti svijeće i položiti vijenac. Nakon toga idemo u Kusonje i Batinjane gdje ćemo također obići mjesta stradavanja naših branitelja. U povratku, svi ćemo se okupiti u Mjesnom domu u Križicu na tradicionalni prvomajski grah u organizaciji Općine Ivanska i DVD-a Križic, kazao je Bok.

Ovaj događaj tradicionalno podržavaju gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i načelnici općina Ivanske i Štefanje, Željko Mavrin i Silvestar Štefović za koje se branitelji nadaju da će im se i ove godine pridružiti.