Jedanaest solista uz Dječji zbor i „Golubiće“ pjevalo je u Domu kulture u Bjelovaru proslavljajući uspješnih deset godina Dječjeg glazbenog zabavišta koja djeluje pri Ogranku Matice hrvatske u Bjelovaru, a vodi ga Ruža Milić.

Kao gosti koncerta nastupili su mali folkloraši HORKUD-a „Golub“ koji su ponosno nosili bilogorsku bjelinu i tako pokazali kako će i dalje biti čuvara bilogorske tradicije. Lutkari(ići) Bjelovarskog kazališta su svojim kostimima zabavljali i izvođače i publiku te tako doprinijeli slavljeničkom raspoloženju.

Posebno je lijepo bilo vidjeti nastup učenika Glazbene škole u Bjelovaru koji su upravo u Glazbenom zabavištu započeli svoje prve glazbene „korake“.

‒ U Dječjem glazbenom zabavištu pjesma pokreće dijete, budi kreativnost, djeluje na razvoj osobnost, samopouzdanja te osjećaja mašte. Uz igru, pjesmu i ples djeca upoznaju nove prijatelje, ali i razvijaju komunikaciju čemu svakako doprinose nastupi na priredbama ili festivalima koje organiziramo ili na kojima gostujemo. Djeca tako stječu uspomene za cijeli život, a ono što ćemo im usaditi, to će i prenositi ‒ Doživljenu radost življenja ‒ poručila je Ruža Milić te napomenula kako će se glavna proslava održati 8. prosinca na Limač festu.

Dječjem glazbenom zabavištu i voditeljici Ruži Milić čestitamo ovu vrijednu obljetnicu te im želimo još mnogo pjesme i radosti koju nesebično prenose već jedno desetljeće. (sk)