Na jezeru Skresovi u Garešnici proteklog je vikenda u organizaciji domaćeg ŠRD Ilova održan XVIII. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu u disciplini lov ribe udicom na plovak, ekipno i pojedinačno. Uz domaću Ilovu i još nekoliko ekipa ih Hrvatske na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Natjecatelji su u Garešnicu stigli još u četvrtak, a nakon svečanog otvorenja Kupa, koje je bilo u petak na središnjem gradskom trgu, održan je trening. Subota i nedjelja bile su rezervirane na natjecanje.

Između 12 ekipa, koliko ih se natjecalo u ekipnoj konkurenciji, najbolja je bila domaća Ilova u sastavu Dražen Bengez, Josip Kutlić i Renato Hynek, druga je bila Brestanica Krško iz Slovenije, a treća ekipa Peski iz Đurđevca. U pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Filip Budić, član Rudara iz Bora (Srbija), drugi je bio Josip Kutlić iz garešničke Ilove, a treći Ivica Vrabec iz ekipe Peski Đurđevac. Nakon proglašenja rezultata izvedene su himne pobjednika, hrvatska i srpska. Nagrade najboljima uručili su izaslanica župana i županijska pročelnica Andreja Bengez, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, i predsjednik RAJP-a Đorđe Klepić.

Član pobjedničke ekipe Ilove iz Garešnice Dražen Bengez za 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik nakon osvajanja Kupa je rekao: – Nadali smo se ovom rezultatu jer smo lovili na domaćoj vodi koju dobro poznajemo. Moram pohvaliti fer i korektnu borbu svih ekipa i zahvaliti se na organizaciji Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu i njegovom predsjedniku Vladimiru Severu, Gradu Garešnici te našem ribolovnom društvu. Natjecatelji su bili zadovoljni i s domaćinstvom i s vodom na kojoj su lovili – rekao je Bengez.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik