Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja i u 2024. godini s potporama liječnicima i medicinskom osoblju. Župan Marko Marušić u utorak 16. travnja potpisao je deset novih ugovora o dodjeli subvencija liječnicima i medicinskom osoblju. Riječ je o subvencijama kamata na stambene kredite, subvencijama za podstanarstvo i subvencijama za stručno usavršavanje.

-Ovim mjerama nastojimo zadržati liječnike u našim zdravstvenim ustanovama i privući nove u naše ustanove. U prošloj godini za ove mjere isplatili smo nešto više od 176.000 eura. Naš cilj je osigurati što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim građanima i što bolje uvjete rada našim zdravstvenim djelatnicima – poručio je župan Marko Marušić.

U prethodnom razdoblju potpisana su 22 ugovora o subvencioniranju, a za tu namjenu u 2023. godini zdravstvenim djelatnicima ukupno je isplaćeno 176.710,26 eura.

Od ranije potpisana 22 ugovora tri se odnose na subvencioniranje podstanarstva, šest za subvencije kamata na stambene kredite i 13 za stručno usavršavanje. Mjeru za stručno usavršavanje u 2023. godini koristile su četiri medicinske sestre, jedna prvostupnica sestrinstva, šest doktora medicine te jedan prvostupnik fizioterapije i jedan prvostupnik sanitarnog inženjerstva.

Od deset novopotpisanih ugovora četiri su za subvencioniranje podstanarstva, dva ugovora za subvencije kamata na stambene kredite i četiri ugovora o subvencijama za stručno usavršavanje.