U četvrtak, 18. travnja oko 07.20 sati, 19-godišnjak je upravljao traktorom bjelovarskih registarskih oznaka s prikolicom kroz Bosiljevo. Dolaskom do raskrižja započeo je skretanje u lijevo na prilaznu cestu, a da se nije prethodno uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili tuđu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila i drugih vozila, te je pritom prednjim dijelom utovarivača udario u zadnji desni bočni dio osobnog vozila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 31-godišnja vozačica, a u trenutku njegovog skretanja ona je bila već u fazi završetka pretjecanja. Očevidom je utvrđeno da je vozačica pretjecala na uzdužnoj punoj liniji na kolniku.
Na osobnom vozilu je nastala materijalna šteta. Alkotestiranjem sudionika kod 19-godišnjeg mladog vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,04 g/kg.
31-godišnjoj vozačici je izdana obavijest o počinjenom prekršaju dok protiv 19-godišnjeg mladog vozača slijedi prekršajni nalog.