U subotu je u bjelovarskom Domu kulture održan svečani koncert kojim je Kulturno umjetničko društvo Bjelovar proslavilo 30 godina uspješnog djelovanja. Početnom pjesmom Dobra večer dobri ljudi započeo je gotovo dvosatni program. Dobrodošlicu uzvanicima i publici te gostima,  zaželio je predsjednik Boris Abramović koji je istaknuo kako je ovo društvo s godinama raslo i pronosilo ime Bjelovara i županije diljem Hrvatske, ali i svijeta. Čestitke je uputio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je zahvalio svim bivšim predsjednicima, ali i svima koji su ostavili svog traga u vremenu rada ovog društva. Poželio je još mnogo dobrih koncerata i nastupa i napomenuo kako Grad Bjelovar uvijek pomaže i pomagat će rad udruga u kulturi.

Župan Marko Marušić čestitao je ovu veliku obljetnicu i  na kraju svog obraćanja zaželio da se svi zajedno ponovno okupe i za 20 godina, na proslavi pola stoljeća rada društva.

Nakon prigodnih riječi uslijedili su nastupi sve tri sekcije bjelovarskih folkloraša: Dječje folklorne  sekcije, Tamburaške sekcije te Bjelovarskog folklornog ansambla.

Posebni gosti programa bili su folkloraši iz Vukovara, članovi Hrvatsko kulturno-glazbenog društva Dunav koji su se predstavili pjesmama i plesovima Slavonije, ali i drugih hrvatskih krajeva.

Članovi KUD-a Bjelovar izveli su i nekoliko novih i obrađenih koreografija među kojima je ona bilogorska „Ja posijah lan“ te posavska „I ja jesam posavačko dete“.

Koncert je završio uručenjem zahvalnica i fotografiranjem, a posebno dirljiv trenutak bio je u kojem su svi folkloraši zapljeskali publici te na taj način zahvalili za sve ove godine praćenja i podrške: (sk)