Kao i svake godine do sada na Proljetnom bjelovarskom sajmu  predstavila se tvrtka koja garantira kvalitetu. Riječ je o  Stihlu koji je na sajmu prisutan godinama u suradnji s Agromehanikom. Razgovarali smo s direktorom Unikomerc – uvoza  Davorom Vedrina. Unikokomerc  – uvoz je zastupnik Stihla za ovaj dio Europe.

– Već dugi niz godina uvozimo proizvode na ovo područje, s time da sama tvrtka sada već skoro pa će imati 100 godina postojanja. Kroz sto godina je to razvoj kroz kvalitetu,  tehnologiju  i znanje kako bi korisnicima bilo što ugodnije i što jednostavnije  koristi s našom proizvodima kako bi mogli imati što prije  uredan vrt  ili posjećeno stablo ili što već treba korisnicima. Stihl je sinonim za kvalitetu ovim područjima i mnogi već kažu za motornu pilu Sthilovka. Stihl je brend kojem sei moramo s dužnim poštovanjem odnositi, ali s druge strane, onda i biramo da  naši partneri moraju također biti vrhunski, kako npr.  Agromehanika koja jeprimjer jednog izvrsnog partnera koji apsolutno sa svim standardima radi. Ima educirano osoblje, educirano servisno osoblje jer tu nije priča samo prodati nekome stroj, nego mora biti i njegova podrška kroz cijeli vijek trajanja tog stroja, kroz rezervne dijelove i  ostale potrebe.

Stihl je sinonim za motorne pile, ali vaš program proizvoda je zapravo izuzetno velik.

– 1926 krenulo je s motornim pilama, ali kako se širi potreba ljudi sve to Stihl pokušava pratiti. Mi smo već poznati po trimerima za travu i mnogi profesionalci  koristite te trimere  zato jer imaju tu kvalitetu i suport. Za motorne pile dobijamo već niz godina i plaketu Best buy, najbolja kupnja. Mi nismo najjeftiniji, ali  opet smo najpovoljniji za kupnju jer kroz neko vrijeme trajanja naši strojevi ispadnu nekako najjeftiniji, ali tu imamo trimere, pumpe za vodu, prskalice, traktorske kosilice, kosilice, kupačice…, a Stihl se se  nije zadržao samo na benzinski program, nego je nekako budućnost, ekologija i manje vibracije. Stihl razvija akumulatorski program to što omogućava korisnicima nekako tiši rad, manje vibracije, manje zagađenja i to je nekako dužnost u koju Stihl ako puno ulaže.

Možete li izdvijit nešto novo, što je na ovom Proljetnom sajmu prezentirano po prvi put?

– Pa možda dosta posjetitelja nije do sada vidjelo pumpe za vodu, što je relativno novo. To je jedan novi proizvod koji su koji je sada zastupljen, ali svakako predstavili smo novu robotsku kosilicu, drugu generaciju koja je pametnija i bolja od prethodnih kosilica. To znači robot kosi, a vi uživate i odmarate se u svom vrtu. Usavršava se stalno. Postavi se žica u dvorište ljudima,  da on zna parametre i taj robot zna kuda ide, ali prednost tog robota je što on često kosi. Kažete u kojem vremenima on može kositi i onda dobivate to da nema skupljanja trave, nego travu usitnjava i svi ti minerali i vlaga se vraća na tlo, a za travu za svaki travnjak što češće se kosi, to je bolji. Robot kosilice stvarno često mogu ići na teren.

Sve novo što Stihl nudi, kao i aktualne akcije možete provjeriti i trgvovini Agromehanike u Bjelovaru u Ulici Krste Frankopana 64.