OPG Maciček prošao je strogu proceduru kontrole ovlaštene certifikacijske tvrtke Bureau Veritas d.o.o. vezano uz proizvodnju Bjelovarskog kvargla, proizvoda koji je dobio europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla.

Rezultati kontrole znat će se kroz mjesec dana, no neslužbena kontrola pokazala je izuzetno dobre rezultate kojima taj OPG zadovoljava sve kako bi dobio certifikat te mogao proizvoditi i prodavati zaštićeni proizvod, istaknuo je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Za Grad Bjelovar to je važna stvar, dodao je zamjenik, jer je cilj očuvati proizvodnju i zadržati europsku zaštitu tog poznatog sira.

Dejan Maciček, vlasnik OPG-a Maciček ističe da već godinama proizvode Bjelovarski kvargl, no sad će ga proizvoditi po strogo propisanoj recepturi koju je odobrila Europska unija.

Predsjednica Udruge proizvođača sira Bjelovarski kvargl Mirela Rajčević rekla je da ima još zainteresiranih za proizvodnju.

Podsjetimo, Grad Bjelovar u sklopu potpora u poljoprivredi dodjeljuje i potporu za proizvodnju Bjelovarskog kvargla, koja iznosi 13.300 eura.

Izvor i foto: Grad Bjelovar