Nakon završetka svih izvedbenih projekata i dobivanja Odluke o financiranju za gradnju Termi Bjelovar u naselju Veliko Korenovo, gradonačelnik Dario Hrebak najavio je pokretanje javnih nabava koje su preduvjet za početak gradnje.

Riječ je o nabavi za voditelja projekta građenja, voditelja EU projekta, stručnog nadzora te izvođača radova.

-Za te četiri konkretne javne nabave predviđen je iznos od oko milijun eura. Procedura je dakle pokrenuta. Planiramo da ćemo negdje krajem svibnja dobiti izvođače za voditelja projekta građenja, voditelja EU projekta, stručnog nadzora i izvođača radova. Temeljem toga, zajedno s odabranim stručnjacima, pripremit ćemo javnu nabavu i pustiti je u opticaj oko sredine lipnja. Procjena je da će za javnu nabavu za izvođača radova biti potrebno otprilike tri do četiri mjeseca. Stoga, očekujemo da bi krajem devetog mjeseca ili početkom desetog  ako sve se posloži kako treba možda mogli započeti s izgradnjom Termi Bjelovar. Smatramo da je realno očekivati da će gradnja započeti do kraja ove godine, istaknuo je gradonačelnik Hrebak i dodao kako je to povijesni projekt za Grad Bjelovar.

Kazao je i kako je završen izvedbeni projekt koji je koštao 150 tisuća eura. Također, grad je kupio oko 6 hektara građevinskog zemljišta za projekt Garden Haus, što će grad koštati oko 350 tisuća eura. Time će Grad Bjelovar imati ukupno oko 8 hektara zemljišta za planirani projekt.

Vrijednost bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu iznosi 38 milijuna eura, pri čemu je iz Nacionalnog programa potpore održivom razvoju ruralnih područja (NPOO) osigurano 17 milijuna eura bespovratnih sredstava.