Na današnji dan, 10. travnja, obilježava se Svjetski dan braće i sestara koji je  posvećen povezanosti i važnosti međusobnih odnosa unutar obitelji.

Tradiciju je pokrenula Amerikanka Claudia Evart nakon što je u ranoj dobi doživjela tragično iskustvo gubitka brata i sestre.

U nastojanju promocije današnjeg dana, Claudia je 1995. godine pokrenula neprofitnu organizaciju Siblings Day te se bori kako bi se ovaj dan proglasio službenim.

Cilj Claudije nije samo uvjeravanje američkih državnih dužnosnika na prepoznavanje Dana braće i sestara kao službenog već i javnosti diljem svijeta da prepozna današnji dan te ga iskoristi na podsjećanje na ljubav i vrijednost vlastite braće i sestara.

Ovaj dan, koji se slavi širom svijeta, podsjeća nas na važnost veza koje dijelimo s našom braćom i sestrama. Bez obzira na različitosti koje nas mogu razdvajati, veza koju dijelimo sa njima jedinstvena je i neprocjenjiva.

Ova prilika potiče nas da cijenimo ulogu koju naše braće i sestre imaju u našim životima te da se prisjetimo važnosti zajedništva i podrške među članovima obitelji.

Braća i sestre učinili su vaše djetinjstvo nezaboravnim. Vjerojatno je bilo i trenutaka u kojima se niste mogli podnijeti, ali koja braća i sestre se ne svađaju?