Foto/Čazmatrans.hr

U noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznati počinitelj je u Vrbovcu ukrao putnički autobus tvrtke Čazmatrans izvijestila je jutros policija, piše Danica.hr.

U izjavi koju je policija izdala ističe se da je ukraden autobus marke Setra s bjelovarskim registarskim oznakama, vlasništvo trgovačkog društva iz Čazme. Materijalna šteta procijenjena je na oko 9500 eura, izvijestili su nadležni.

Dodatni obrat u slučaju donijela je Varaždinska policija koja je danas priopćila da su u utorak u Ivanečkom Naselju zaustavili ukradeni autobus. Vozač autobusa, 56-godišnjak, bio je pod utjecajem alkohola od 2.43 promila, i to usprkos prethodnom oduzimanju vozačke dozvole i zabrani polaganja vozačkog ispita.

Budući da je vozač već bio višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija ga je uhitila i privela u Policijsku postaju Ivanec.

Istražitelji su potvrdili da je autobus ukraden u Vrbovcu te su pokrenuli kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti ovog događaja, piše Danica.hr.