Nositelj liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, Gordan Jandroković u pratnji kandidata s liste iz Bjelovarsko-bilogorske županije za predstojeće parlamentarne izbore, Marka Marušića i Mire Totgergelija, danas je posjetio općine Berek i Štefanje. Načelnik Općine Berek Mato Tonković predstavio je niz projekata provedenih na području općine, među kojima su modernizacija cesta, rekonstrukcija domova te izgradnja vrtića i kanalizacije uz značajnu podršku države, EU fondova i ministarstava.

– Izgradili smo i opremili Kulturni centar, izgrađena je i kanalizacija kroz naselje Berek. Niz radova je u tijeku, najveći i najvažniji je onaj izgradnje i opremanja vrtića u Bereku. Nastavlja se i program Zaželi za kojeg smo nedavno potpisali ugovor, istaknuo je Tonković i dodao kako svega toga ne bi bilo da nije bilo EU fondova i ministarstava, kao i Vlade RH.

Jandroković je potom posjetio gradilište dječjeg vrtića u Štefanju gdje ga je dočekao načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović. Štefović je istaknuo važnost projekata poput izgradnje vrtića, obnove domova te izgradnje vodovoda i kanalizacije, koji su doprinijeli napretku općine.

-Svi su ti projekti potpomognuti sredstvima Vlade Republike Hrvatske ili sredstvima Europske unije na čemu iskreno zahvaljujem svima onima koji su nam u tome pomogli, a posebno zahvaljujem i našem predsjedniku Hrvatskog sabora koji je naš počasni građanin jer bez njegove pomoći, sigurno to sve ne bi bilo moguće. Također, sve ovo što činimo radimo uz veliku pomoć i podršku hrvatske Vlade i naše Županije, tako da i njima iznimno zahvaljujem. Mi smo mala općina, mala sredina s relativno malim brojem stanovnika i bez svih ovih sredstava koji nam dolaze iz proračuna Europske unije i proračuna Republike Hrvatske ne bismo mogli ostvariti svoje projekte, rekao je Štefović.

Nakon posjeta, Jandroković je iznio svoje dojmove, istaknuvši zadovoljstvo razvojem Bjelovarsko-bilogorske županije te planove za daljnje podizanje životnog standarda građana, posebno kroz povećanje plaća i mirovina te poticanje poljoprivredne proizvodnje i energetske neovisnosti Hrvatske.

– Iz razgovora s našim sugrađanima očito je da vide napredak i iskazuju zadovoljstvo sa svime što je učinjeno. Životni standard sasvim sigurno ide na bolje. Naravno, ostaje još mnogo posla. Moramo se koncentrirati na još viši standard naših građana. Planiramo da u ovom mandatu prosječnu plaću dignemo na 1.600 eura, a prosječnu mirovinu na 750 eura. Posebnu pozornost posvetit ćemo majkama da za svako novorođeno dijete dobiju godinu mirovinskog staža. Ovo je i poljoprivredni kraj. Niz mjera koje Vlada poduzima treba još snažnije provoditi jer u vremenima u kojima živimo, u vremenima velikih kriza samodostatnost u proizvodnji hrane i sigurnost u opskrbi energentima postaju prioriteti. Želimo napredovati i dalje kako bi građani mogli što kvalitetnije živjeti, rekao je Jandroković koji se u centrima općine družio s građanima i simpatizerima stranke.