Ovaj tjedan bit će u znaku 25. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, sajma poljoprivredne mehanizacije koji će u četvrtak 11. travnja otvoriti svoja vrata i trajati sve do nedjelje, 14. travnja. Prvi je ovo put da će sajam biti otvoren četiri dana. U sklopu Proljetnog sajma održat će se i HOROP – sajam hortikulture te GRO-KO, sajam građevine i komunalne tehnologije.

– Uspjeli smo napraviti trenutno najveću sajamsku priredbu u Republici Hrvatskoj. Zašto najveću? Zato što naši izlagači će izlagati na 100 tisuća kvadratnih metara. Sve naše hale ili zatvoreni prostori su popunjeni. Naši poluotvoreni prostori su popunjeni. Vanjski prostor je popunjen. Izlagači su ovdje s područja čitave Republike Hrvatske i desetak zemalja izvan Republike Hrvatske. Mogu sa zadovoljstvom reći da imamo dosta novih izlagača. Brojčano smo NA više od 400 izlagača. To je čak možda i koji izlagač i više od prošle godine, ali nama je bitno da mi naš sajamski prostor napunimo, da naši posjetitelji mogu doći gledati i da im treba čitav dan  da uopće obiđu i vide naš sajam, kazao je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Ulaznice za sajam stoje pet eura za odrasle, četiri eura za djecu i umirovljenike, dok obiteljska ulaznica iznosi deset eura. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak je govoreći o cijenama ulaznica rekao kako su jeftinije od cijene ulaznica za utakmice bjelovarskih nogometnih klubova.

–  Proljetni sajam često nadmašuje jesenski u zadnjih već nekoliko godina i nekako imam osjećaj da po bjelovarskom sajmu se ravna i da li će ta godina biti uspješna ili neuspješna za hrvatsku poljoprivredu. Ja želim poželjeti direktoru da bude uspješan sajam, ali to će odmah značiti da će biti i uspješna Hrvatska poljoprivreda za 2024. godinu. Mi možemo biti ponosni što imamo takvu jednu manifestaciju u našem Bjelovaru, u našoj županiji, i vjerujem da će i Županija i Grad Bjelovar  dati svoj obol tome da ovakve sajamske manifestacije u budućnosti budu dobre, izjavio je Hrebak.

Župan Marko Marušić dodao je kako su svi preduvjeti za još jednu uspješnu sajamsku manifestaciju ispunjeni te se osvrnuo na zadnja ulaganja u sajamsku infrastrukturu.

–  Zajedničkim snagama uspjeli smo riješiti i krovište na hali gdje se održava međunarodna stočarska izložba koja je bila dovedena u pitanje zbog loše infrastrukture. Ukupna vrijednost radova je gotovo pola milijuna eura. To je završeno i ta hala može biti spremna dalje za funkciju. Isto tako je nama cilj kao vlasnicima, zajedno s Gradom Bjelovarom, da još ovdje radimo na pojačanju infrastrukture i stvaranju što boljih uvjeta na sajmu jer je cilj da se sajam ne svede na samo nekoliko manifestacija godišnje, nego da zaista tijekom godine ovaj prostor sajma bude što više iskorišten, što bi svakako na kraju rezultiralo još boljim financijskim stanjem, zaključio je Marušić.