Deni Černi najbolji hrvatski paraatletičar, Boris Kljaić najbolji trener

Sjajne vijesti stigle su iz Pule s 27. Otvorenog prvenstva Hrvatske u paraatletici – Croatia Open 2024., na kojemu su sudjelovali i članovi Paraatletskoga kluba Otos Grubišno Polje. Naime, u sklopu otvaranja dodijeljena su priznanja najuspješnijima u 2023. godini. Najuspješnijim paraatletičarem proglašen je Deni Černi predsjednik grubišnopoljskog kluba, dok je trenerom godine proglašen klupski trener Boris Kljaić. Nagradu je Černiju uručio proslavljeni hrvatski bacač kugle paraolimpijac Darko Kralj, što daje posebnu čar trenutku, budući da je upravo Kralj bio taj koji je Černija uveo u sport i bio mu uzor.

Nakon što je početkom godine u svom gradu dobio nagradu Sportske zajednice za sportski životni uspjeh grada, a sada se ovjenčao titulom najboljeg paraatletičara u državi, D. Černi može uživati u plodovima svog vrijednog rada.-Osjećaj je fenomenalan ! Veliki je trud iza svega, no nije mi problem naporno trenirati, već sam navikao. Uvijek dajem sve od sebe i radim najbolje što mogu-kaže D. Černi, koji će sutra u Rovišću po šesti puta ponijeti i titulu najboljeg županijskog sportaša s invaliditetom.

Černi se od početka veljače pod paskom Kljaića priprema za nastup na ovogodišnjoj Paraolimpijadi u Parizu krajem kolovoza. I Kljaić je izuzetno ponosan i sretan zbog uspjeha dvojca i činjenice da je najbolji paraatletski trener u državi. S Černijem radi od 2006. godine, a radio je i s Darkom Kraljem, kao i ostalim članovima grubišnopoljskog kluba te je iza njega osim stručnosti i ogromno iskustvo.

Više pročitajte u novom 176. izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika, koji je dostupan od četvrtka 11. travnja