Svjetski dan zdravlja svake godine obilježava se 7. travnja već 74 godine. Ove godine svjesni činjenice da je zdravlje milijuna ljudi širom svijeta ugroženo uslijed bolesti, stradavanja i klimatskih promjena tema Svjetskog dana zdravlja je „Moje zdravlje, moje pravo!“.

Tim povodom na korzu u Bjelovaru organizirane su razne aktivnosti, a sve u cilju povećanja brige za zdravlje i podizanja svijesti o važnosti obavljanja preventivnih pregleda.

Građani su mogli obaviti mjerenje krvnog tlaka, šećer u krvi, vitamina i slično te dobiti stručne savjete o pravilnoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti.

– Zaista svi znamo koliko je važno zdravlje. Uvijek ističemo koliko je zdravlje bitno, a kaže se da zdrav čovjek ima stotinu želja, dok bolestan čovjek ima samo jednu želju, ozdraviti i biti zdrav. Zato mi je drago što naši sugrađani ovdje imaju priliku preventivno izmjeriti tlak, šećer i saznati sve što ih zanima od naših stručnjaka. Želim se zahvaliti našim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnom i predanom radu. Ovaj središnji događaj danas se održava u Bjelovaru, a tijekom čitavog mjeseca organizirat će se slične akcije u svim našim gradovima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, omogućavajući građanima besplatno mjerenje šećera, tlaka i saznavanje svih potrebnih informacija, rekao je župan Marko Marušić.

Pokrovitelj i organizator obilježavanja je Bjelovarsko-bilogorska županija, a suorganizatori su OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ, Zavod za hitnu medicinu BBŽ, ZU Ljekarna Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo BBŽ, Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, Vita Olimpica i Curaprox.

Danas u 18.00 sati u hotelu „Art’eria“ u Bjelovaru održat će se i tribina „O zdravlju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“ na kojoj će sudjelovati brojni zdravstveni stručnjaci s područja županije.