Prošla godina za garešnički gradski vrtić Maslačak donijela je mnoge promjene u poslovanju. Djelatnost se povećala za još jednu vrtićku skupinu u Velikoj Trnovitici što je peti objekt u kojem posluje taj dječji vrtić. Veliki problem vrtiću je bio pronalazak kvalificiranih odgojitelja kojih nije bilo dovoljno na tržištu rada. Izborom novog predsjednika Upravnog vijeća i ravnatelja vrtića provedene su dubinske kadrovske analize te se nastavilo s potragom za kvalificiranim odgojiteljima i na kraju se uspjelo zaposliti nekoliko njih.

– Moram se dotaknuti provedenih nadzora prosvjetne inspekcije koji su bili opsežni te čekamo smjernice kako postupati u budućem poslovanju da bi ustanova poslovala u potpunosti u skladu s propisima koji reguliraju poslovanje predškolskih ustanova, a što bih istaknuo kao svoj prvi zadatak koji bih volio uspješno obaviti – navodi novi ravnatelj vrtića Dalibor Weiser u godišnjem izvješću o radu te gradske ustanove i ističe:

– Vjerujem kako je protekla godina bila velika prekretnica i kada u potpunosti prevladamo tekuće probleme moći ćemo se više posvetiti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem zadovoljavanju potreba djece koja su okosnica našeg poslovanja gdje njihova sigurnost, bezbrižnost i radost nemaju cijenu.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik