Foto/PU bjelovarsko-bilogorska

I ove godine, temeljem plana organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica ROADPOL-a.

Ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2024. godinu na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije, u petak 19. travnja 2024. godine od 00.00 do 24.00 sati održat će se ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Nadzor će se provoditi tijekom 24 sata kontinuirano, na maksimalno mogućem broju lokacija.

Građani se ukoliko to žele, mogu uključiti u provođenje spomenute akcije i to na način da policiji dostave svoje prijedloge o lokacijama na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvijete.

Svoje prijedloge građani mogu dostaviti do 12. travnja 2024. godine na elektroničku poštu bjelovarsko-bilogorska@policija.hr