Gradsku knjižnicu Slavka Kolara u Čazmi posjetila je vesela družina mališana iz Dječjeg vrtića Pčelica Čazma, povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige. Ovaj dan se tradicionalno obilježava kako bi se naglasila važnost dječje književnosti te potaknula ljubav prema čitanju, a kao simboličan datum izabran je rođendan poznatog dansko-njemačkog pisca Hansa Christiana Andersena.

Ravnateljica knjižnice Vinka Jelić Balta istaknula je da je ovo bila prigoda za razgovor s djecom o Andersenovim bajkama te su im pročitali i jednu predivnu priču o bubamari, kao čin počasti proljeću.

Govoreći o aktivnostima usmjerenima na poticanje čitanja Jelić Balta je istaknula:

– Kroz naše akcije poticanja čitanja nastojimo potaknuti naše najmlađe čitatelje, kako u vrtićkoj dobi, tako i u osnovnoj školi. Smatramo da je rano poticanje čitanja ključno za razvoj ljubavi prema knjigama, kazala je Jelić Balta.

Posebno je naglasila da mališani najviše vole bajke koje su obogaćene živopisnim ilustracijama te da su kartonske slikovnice, koje su istovremeno i knjige i igračke, iznimno popularne među najmlađima.