U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i ove godine će se obilježiti 7. travnja Svjetski dan zdravlja, a tim povodom kroz cijeli travanj organizirat će se brojne aktivnosti.

Centralno obilježavanje održat će se u ponedjeljak 8. travnja na gradskom korzu u Bjelovaru od 9,30 do 12,00 sati. Na većem broju štandova organizirat će se razne aktivnosti, a sve u cilju povećanja brige za zdravlje i podizanja svijesti o važnosti obavljanja preventivnih pregleda. Tom prigodom građani će moći obaviti mjerenje krvnog tlaka, šećer u krvi, vitamina i slično te dobiti stručne savjete o pravilnoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti.

Istog dana u 18.00 sati u hotelu „Art’eria“ u Bjelovaru održat će se i tribina „O zdravlju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“ na kojoj će sudjelovati brojni zdravstveni stručnjaci s područja županije.

Pokrovitelj i organizator obilježavanja je Bjelovarsko-bilogorska županija, a suorganizatori su: OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ, Zavod za hitnu medicinu BBŽ, ZU Ljekarna Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo BBŽ, Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, Vita Olimpica i Curaprox.