Općina Berek i Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica organizirali su tradicionalno darivanje beba rođenih u proteklih godinu dana na području Općine Berek. Ove godine darivano je dvanaestero djece.

Svi su dobili kao poklon Općine Berek, novčani iznos od 200 eura te prigodne pakete Crvenog križa i Općine Berek.

Načelnik Općine Mato Tonković izrazio je zadovoljstvo što su neki od roditelja koristili i druge mjere pomoći koje Općina nudi mladim obiteljima.

– Neki su koristili naše mjere za kupnju prve nekretnine ili izgradnju prve nekretnine. To je naš korak za pomoći mladim obiteljima i privlačenja mladih obitelji da dođu na naše područje. Drugi korak je darivanje beba. Od nove godine bit će svima vama lakše jer bi trebao biti gotov naš vrtić. Radovi napreduju brzu i vjerujem da će do Nove godine biti gotov. U vrtić će moći ići pedeset i dvoje djece, ako bude potrebe i proširit ćemo ga, kazao je Tonković.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica Melita Lozinauputila je prisutnima riječi podrške i čestitke:

– Želim vam čestitati na vašoj plemenitoj i odgovornoj ulozi roditeljstva. Nekad zna biti teško, ali vjerujte mi da se svaki trud, svaka sekunda uloženog vremena i angažmana vrati, jer djeca to pamte. Govorim vam iz osobnog iskustva. Želim vam da vaše bebe budu zdrave, da budu plemenite, humane, pametne, školovane, naravno s prebivalištem na području Općine Berek, a ako ne općine barem naše županije, da ne odete daleko. I želim vam da se vidimo, možda ne iduće godine u ovom sastavu, ali za godinu-dvije, što znači da ćete opet imati prinove. One nas oplemenjuju. One ostaju iza nas kad se jednog dana okrenemo iza sebe, djeca su ono što ostavljamo u naslijeđe i možemo sav svoj potencijal prenijeti na njih. Oni nas ispunjavaju. Zato guštajte i trošite s njima zajedno vrijeme i budite dobro, rekla je Lozina koja je dodala kako su poklon paketi realizirani u sklopu projekta „Radujemo se zajedno s vama“ kojeg Crveni križ provodi od 2010. godine.

Roditelji beba su pozdravili gestu darivanja i okupljanja te su izrazili zahvalnost Općini Berek.

– Ova gesta Općine puno nam znači. Iako nije riječ o velikom iznosu novca u današnje vrijeme svaka pomoć je dobrodošla, rekla je Đurđica Jambrušić.

Jedna od obitelji koja se nedavno vratila u Berek je obitelj Ane Sudar, koja je došla iz Zagreba. Ana Sudar je objasnila motiv povratka:

– Naša Josipa nije mogla dobiti mjesto u vrtiću u Zagrebu, što je značilo da ja nisam mogla raditi. Vratili smo se u Berek jer se gradi novi vrtić i vjerujemo da će naša djeca imati bolje mogućnosti ovdje.