Općinsko vijeće Općine Ivanska se sinoć, 27. ožujka, sastalo po 20. put u ovom sazivu na sjednici koja je imala 23. točke dnevnog reda. Na početku je načelnik Željko Mavrin iznio izvješće o radu za drugu polovicu prošle godine.

–  U navedenom razdoblju obavljene su dužnosti u skladu sa zakonom i Statutom općine. Transparentnost rada osigurana je putem javnih objava. Aktivno je održavana komunalna infrastruktura, provodile su se zdravstvene aktivnosti te su održavane manifestacije Ploščićko mašinanje i Advent u Ivanskoj, kao i obrazovanje i socijalni programi. Značajni projekti uključuju i rekonstrukciju Društvenog doma u Križicu i asfaltiranje prometnice u Rastovcu. Ukupna vrijednost projekta Rekonstrukcija Doma Križevci iznosila je 52.439, 96 eura. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 25 tisuća eura, a ostalo su vlastita sredstva općine. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcija dijela nerazvrstane ceste Rastovac iznosila je 83.806,00 eura, a sufinanciran je od strane Ministarstva prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine u iznosu od 35. 600,00 eura, istaknuo je Mavrin.

Od ostalih točaka vrijedi istaknuti da su vijećnici usvojili Odluku o davanju suglasnosti za provedbu projekta “Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u naselju Samarica”. Riječ o prometnici na tzv. Brajkovićevom brijegu koju je plan prijaviti na natječaj za potporu intervencije 73.13. – potpora javnoj infrastrukturi i ruralnim područjima za nerazvrstane ceste. Asfaltirala bi se dionica od križanja gdje je završio prijašnji asfalt do Šimljanika u dužini od 2 471 metar, a procijenjena vrijednost radova je 450 tisuća eura.

Još jedna prometnica će uskoro u obnovu, a riječ je o prometnici Srijedska – Stara Ploščica. Naime vijećnici su dali suglasnost načelniku Mavrinu da Općina sudjeluje u sufinanciranju projekta Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije, rekonstrukcija ceste Srijedska – Stara Ploščica u 30-postotnom iznosu od ukupnog iznosa projekta. S obzirom da je cijena radova oko 500 tisuća eura, Općina će za sufinanciranje trebati izdvojiti oko 150 tisuća eura.

Vijećnici su na sjednici razmotrili i zamolbu mještana Paljevina da se društveni dom u selu više ne može iznajmiti osobama koji nisu stanovnici naselja, što su vijećnici prihvatili, a slična odluka primjenila bi se i na ostale domove na području cijele općine.