U bjelovarskom Domu kulture postavljen je dio opreme za kazališnu rasvjetu, kao i potrebna tonska oprema. Ukupna vrijednost postavljene opreme je 48 tisuća eura, a Ministarstvo kulture i medija osiguralo je 30 tisuća eura. Nadopuna je to na postojeću infrastrukturu Doma kulture.

– Mi smo sada suštinski kompletirani što se tiče svih preduvjeta za održavanje svih kazališnih predstava. Možemo i po kapacitetu, a i po svojoj tehnici koja je ovdje ugostiti najsloženije kazališne predstave. Predstoji nam dio vezan uz Europski fond gdje se planira nabaviti i uz dodatnu opremu i Povlake(cugovi)  koji su jako bitni za najzahtjevnije kazališne predstave. Nadajmo se da će to proći i da ćemo tada zaokružiti cijelu priču kada je riječ o svoj opremi u maksimalnom standardu kada je u pitanju kazalište. Tu je sva LED rasvjeta, najmodernija tehnologija, inteligentna rasvjeta i osnovna rasvjeta koja je nužna za postavljanje predstava, rekao je ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Denis Hladiš.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak najavio je i nova ulaganja u bjelovarski Dom kulture.

– Upravo ovih dana prijavljujemo projekt prema Europskom fondu kohezija vrijedan milijun eura kojim želimo dobiti još dodatna sredstva za dizanje ove kazališne kuće, odnosno konkretno ove zgrade ovog objekta na jednu razinu koju vrlo vjerojatno, ne znam koliko kazališta ima uopće u Hrvatskoj. Postajemo kazališni standard izvan granica Hrvatske, rekao bih Europe. To je neki naš smjer  kojem stremimo. Možda se to neće dogoditi odmah, možda nam projekt neće proći, vidjet ćemo, međutim, stremimo ka tome da imamo najbolje opremljeno kazalište, malo kazalište u Hrvatskoj, kazao je Hrebak.

Nešto više o projektu koji je prijavljen i kojim se planira ulaganje od milijun eura u Dom kulture, kazala je Jasna Grgić Škaurin pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo i socijalnu skrb i opće poslove.

–  završen je projekt. U pripremi je za prijavu. Prijavljujemo milijun eura. U toj priči je i profesionalni klavir koji nam ovdje nedostaje zbog koncerata, zbog simfonijskih koncerata koji se organiziraju. Zatim su tu cugovi, što je Denis rekao, da bi moglo i najopremljenije kazalište doći, ali smo i napravili brojač sjedala, pano ispred Doma kulture kako bi se cijeli kulturni program vrtio na tome, ne samo ono što se događa u Domu kulture, već i kompletnog Grada Bjelovara. Prilagodba slušalica za gluhe osobe i ostale stvari koje se mogu prilagoditi za osobe s invaliditetom, kazala je Grgić Škaurin.