Pred nama je BOK fest za djecu i mlade koji će se održati od  9. do 15. travnja i ponovno donosi bogat i raznolik program predstava namijenjenih najmlađoj publici, s ciljem promicanja kulture, umjetnosti i kreativnosti među djecom i mladima.

– Ove godine sa zadovoljstvom mogu reći da ulažemo puno više sredstava u odnosu na sve prethodne godine. Naravno, nije to ključno, ključne su predstave, ali ipak znamo da je i novac, isto tako vrlo bitan. Ove godine ulažemo 10 tisuća eura, 5,5 tisuća što se tiče grada, a 4,5 tisuće eura što se tiče prijave BOK festa na Ministarstvo kulture ide upravo na Mali BOK. Uskoro će nam krenuti i naš pravi veliki BOK fest. Jako dobre predstave, ne smijem, naravno, ja to sada otkrivati. 26. travnja će započeti,  a 27. ćemo imati veliko otvorenje i premijerno mogu najaviti ,uz promociju knjige Bogdana Diklića, rekao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

–  Ove godine na Malom BOKu u program je uvršteno 9 predstava i 17 izvedbi. Imamo dvije, neću reći favorit predstave, ali u svakom slučaju dvije predstave koje odskaču. Jedna predstava je Hrvatskog kazališta Pečuh, „Botaničari“. To je jedino hrvatsko kazalište, profesionalno kazalište  izvan Hrvatske u cijelom svijetu. Ne samo zbog te specifičnosti, već i zbog njegovanja tradicije hrvatskog jezika, jer postoji i cijela osnovna škola u Pečuhu na hrvatskom, već i zbog svekolike suradnje s tim kazalištem koju nastojimo njegovati u budućnosti. Druga predstava je u izvedbi Umjetničke organizacije Shooma i kazališta Mala scena iz Zagreba, a to je predstava za bebe do dvije godine. Predstava nosi naziv „Ninabu“.  Vrlo specifična  predstava koja budi sva čula u jednoj bebi, i opip i kretanje i mirise i zvukove. Zapravo, pozivam vas, dođite i sami se uvjerite u to koliko može biti čarobna predstava za bebe i kako bebe reagiraju na takve podražaje. To nije samo nekakvo pomodarstvo u kazalištu. Kazalište za bebe se razvija već dvadesetak godina u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, no nešto malo kraće, ali u nekoliko navrata je došlo i u Bjelovar, a sada i na konačno Mali BOK,  odnosno reći ćemo kolokvijalno Mali BOK. Ovo je BOK festival za djecu i mlade, kazala je selktorica festivala Irena Rašo.

Ulaznice za predstave po cijeni od 3 eura mogu se kupiti u CUK-u u Ulici Petra Preradovića 2/3.