Grad Bjelovar je nositelj projekta Zelena mreža Bjelovar. Projekt je to za ozelenjivanje grada sadnjom novih stabala te postavljanje urbane opreme. Projekt je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina. Ukupna vrijednost projekta je 336 tisuća eura, a sufinancira se do 80% opravdanih troškova.

– Grad Bjelovar je nositelj projekta Zelena mreža Bjelovara, ozelenjivanje grada sadnjom novih stabala te postavljanje urbane opreme. Najavili smo već da ćemo urbanu opremu postaviti u drugom, gornjem dijelu Korza. Mnogi naši građani su već primijetili da već duže vremena nema koševa za otpad, da nema klupica, nema dijelova za bicikliste itd.. Nema zato što je ovo sve financirano iz Europskog fonda. Konkretno, projekt je sufinanciran iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Ukupna vrijednost cjelokupnog  projekta je 336 tisuća eura. Velik je to novac za grad Bjelovar. Fond sufinancira 80 posto opravdanih troškova, što iznosi 235 tisuća eura, a ostalo financira Grad Bjelovar. U sklopu projekta posadit će se 365 novih stabala, a mi ćemo najveći dio tih stabala saditi u jesen, jer već je vegetacija počela. Postavit ćemo 55 klupa, to će se napraviti vrlo brzo na gornji dio korza, nešto dodatno u parku, 26 koševa za otpatke, 12 za selektiranje otpada, tri javne česme. Lokacije na koje će se zasaditi stabla su Križevačka cesta, Zagrebačka ulica, Trg kralja Tomislava, Trg Eugena Kvaternika, središnji park, Ulica Frana Supila, Osječka ulica, Prilaz Andrije Hebranga, Ulica Andrije Hebranga, Ulica Marije Jurić Zagorke, malo igralište kod Trga Eugena Kvaternika, Park Borik, u Ulici Ivana Mažuranića, Franjevačka ulica i Mlinovac. Cijela priča počinje upravo ovdje gdje smo odlučili dodatno podsaditi naš park s 15 novih stabala kesetena, upravo onakvih kakvi su bili prije 100 ili 200 godina u našem parku, rekao je gradonačelnik Hrebak.

Ivan Šepoval iz Cvjetnog ateljea Marina koji je zadužen za sadnju stabala izjavio je kako će se u proljeće saditi drveće na Boriku i u glavnom gradskom parku, a bit će posađeno i 50 žardinjera na korzu prije Terezijane. Sve ostalo će se saditi ujesen.

Na održavanju zelenih površina punom parom radi Komunalac kojem je početna prilagodba na novu djelatnost već prošla kazala je predsjednica Uprave Ivana Jurković Pišćević.

–  Bit će jako puno posla, no to smo rekli i prije mjesec dana. Veselimo se tom poslu i spremni smo na apsolutno sve izazove. Od 1. ožujka, kada je naša ekipa „zelenih“ krenula na održavanje uspjeli smo orezati apsolutno sve grmlje, više od 4000 komada. Mislim da je negdje 99 posto drvoreda sanitarno obrezano gredice, lončanice apsolutno sve. Kosilo se po svim parkovima uokolo, sada glavni  park kako bi bio lijep za Uskrs. Održavamo sve, Imamo ekipu od 17 ljudi, izuzetno su spremni i voljni za rad. U ovih nekih 25 dana, uključujući tri radne subote Daju sve od sebe i možemo reći da smo sve ono što se kasnilo uspjeli nadoknaditi i to su isključivo oni zaslužni jer su zbilja spremni i voljni raditi, rekla je Jurković Piščević.