Grad Bjelovar nastavlja tradiciju organiziranja manifestacije Pisanicom do Uskrsa koja će i ove godine obogatiti blagdansko ozračje grada. Detalje ove manifestacije danas su na konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić.

– Bližimo se najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Već su sve pripreme u tijeku i mislim da će građani biti zadovoljni izgledom grada, gradskog parka i svim sadržajima koje ćemo danas prezentirati, kao i programom koji je organizirao Igor Brajdić zajedno sa svojim timom iz gradske uprave, izjavio je gradonačelnik Hrebak dodajući kako su u planu brojni događaji i aktivnosti.

– Imamo jako puno događaja, jako puno lijepih stvari od onoga što smo imali prošle godine, ali dodatno smo neke nove dodali. Vjerujem da će građani biti jako zadovoljni, kazao je Hrebak.

Naglasio je i angažman gradskih službi koje su na terenu te da se gradski park priprema za nadolazeće događaje.

– Rekao bih da smo u punoj spremi. Proljeće je stiglo u grad Bjelovar, a mi ćemo biti spremni da građanima osiguramo standard na koji su navikli, posebno uoči uskršnjih blagdana, dodao je Hrebak.

Brajdić je istaknuo kako je Grad Bjelovar prigodno okićen, a središnji park i korzo su posebno uređeni za ovu prigodu.

– Pozivam sve građane da se pridruže u petak u 10:30 sati na korzu između Gradskog muzeja i Zagrebačke banke gdje će članovi ribičkog društva Pulman dijeliti tisuću porcija ribica šarana i papalina, uz dodatak piva, grah salate s bučinim uljem i kruha, najavio je Brajdić.

Brajdić je najavio i tradicionalnu potragu za pisanicama koja će se održati u subotu, 30. ožujka, u središnjem gradskom parku.

– U 11 sati počinje potraga za pet tisuća čokoladnih pisanica koje će biti dobro sakrivene u gradskom parku. U 11:30 stižu naši tradicionalni popularni moto-zečevi. Pozivam sve da nam se pridruže jer očekujemo mnoštvo djece, vrtićke i osnovnoškolske dobi. Pisanice će biti dobro skrivene, a neće biti moguće pronaći ih ni prije početka potrage, zaključio je Brajdić.