U Bereku je u svibnju prošle godine osnovana Udruga umirovljenika, a na osnivačkoj Skupštini za prvu predsjednicu izabrana je Senka Jambrišak. Ideja za osnivanjem udruge tinjala je neko vrijeme, pogotovo s obzirom na to da su sve okolne općine već imale svoje udruge te je konačno došlo vrijeme za pokretanje i u Općini Berek.

Udruga je 23. ožujka, održala svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je analiziran rad tijekom prve godine postojanja udruge.

-U petom mjesec će biti godina dana otkako smo osnovali udrugu, što znači da će uskoro proći godina dana od našeg osnutka. Trenutno smo u fazi prikupljanja članova. Nadamo se da će naša udruga brojati 80 članova do našeg prvog rođendana. Planovi su i više nego ostvareni. Ljudi su nam se pridružili, zajedno se družimo, putujemo i veselimo, kazala nam je Jambrišak.

Senka Jambrišak

Udruga je sudjelovala na Sportskim susretima umirovljenika i ostvarila zapažene rezultate. Članovi su bili na nekoliko izleta, djelovali su i humanitarno kada su prikupili novac za liječenje dječaka Noe. Sudjelovali su i u zdravstvenoj akciji „Mama ostani zdrava“.

– Naša udruga je vesela i otvorena za nove članove i nismo ograničeni samo na Berek. Putujemo i družimo se s našim susjednim udrugama iz Kutine, Čazme, Garešnice, Brestovca, Hercegovca i Ivanića. Spremni smo odazvati se svakom pozivu i stvarati nova prijateljstva, dodala je Jambrišak.

U planu rada za nadolazeću godinu su nastavak organiziranja izleta, zabava i druženja te osnivanje sekcija za pikado, kartanje i viseću kuglanu. Jambrišak je također zahvalila na podršci koju su dobili od Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Berek

– Prva novčana sredstva koja smo primili došla su iz Bjelovarsko-bilogorske županije nakon što smo se prijavili na njihov natječaj. Općina Berek također je izrazila svoju velikodušnost i pružila nam značajnu pomoć, na čemu iskreno zahvaljujemo. Prošlog tjedna imali smo čast biti domaćini Izvršnog odbora Županijske udruge te svih predsjednika. Naš načelnik Mato Tonković izašao nam je u susret i donirao nam sredstva koja su nam omogućila djelomično pokriti troškove. Nadamo se nastavku uspješne suradnje i daljnjoj podršci našeg načelnika, istaknula je Jambrišak.

Na godišnjoj skupštini sudjelovao je i načelnik Općine Mato Tonković koji je istaknuo važnost udruge za lokalnu zajednicu te obećao daljnju podršku udruzi u njenom radu.

– Ova udruga je jedna od najmlađih u našoj općini i njen rad nam puno znači. I u godini pred nama podržat ćemo ih financijskim sredstvima, prostorom za rad i gdje god će biti potrebe, općina će pomoći, rekao je Tonković.